Şomeri de lux – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei
Revista presei

 Cea mai mare indemnizaţie de şomaj în plată la această oră în judeţul Satu Mare este de 1.017 lei. De ajutor de şomaj mai mare de 1.000 de lei beneficiază doar doi sătmăreni care provin din domeniile confecţii şi prelucrarea lemnului, scrie Gazeta de Nord Vest.

La polul opus se situează sute de sătmăreni, toţi absolvenţi de liceu, care beneficiază de indemnizaţiile cele mai mici, de doar 300 de lei. Suma plătită şomerilor indemnizaţi în luna ianuarie 2010 de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare a fost de 3,5 milioane de lei, aproape jumătate din suma plătita şomerilor în întregul an 2008. Pe de alta parte, salariul mediu net înregistrat în judeţul Satu Mare în ultima luna a anului trecut a fost de 1.078 de lei, scrie Gazeta de Nord Vest.

La Borleşti au fost împuşcaţi doi mistreţi cu trichineloză

În săptămâna 12-19 februarie au fost depistaţi doi mistreţi cu trichineloză. Ca urmare a acestui fapt s-au confiscat 221 kilograme de carne infestată, în valoare de 1.547 de lei. Mistreţii au fost împuşcaţi pe raza Ocolului Silvic Borleşti, în cadrul planului de recoltă.
Doctorul veterinar Eugeniu Avram, şeful laboratorului din cadrul DSVSA Satu Mare, ne-a spus că sunt primele două cazuri de trichină la mistreţ după 10 ani de absenţă, timp în care peste 3.000 de porci sălbatici au fost împuşcaţi şi apoi examinaţi. Cei doi mistreţi fac parte din exemplarele împuşcate în cadrul campaniei de monitorizare a pestei porcine clasice.
Ultimul caz de trichină la mistreţi a fost semnalat cu ani şi ani în urmă la Beltiug, după ce mai mulţi consumatori s-au îmbolnăvit, scrie Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite