Satu Mare: Şomeri de lux la aragazuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Şomeri de lux la aragazuri
Satu Mare: Şomeri de lux la aragazuri

Peste 90 de persoane concediate de la Electrolux vor primi salarii compensatorii. În unele cazuri, începând cu luna septembrie 2009 oamenii vor pleca cu sume babane în buzunar, multe dintre ele ajungând la 100.000 de lei.

Fabrica de aragazuri, Electrolux Satu Mare concediază cu data de 1 septembrie 92 de persoane, după ce alte 150 au fost puse pe liber din luna august. Majoritatea persoanelor vor primi salarii compensatorii, suma fiind diferenţiată în funcţie de numărul de ani lucraţi în fabrică. Liderul de sindicat al Cartel Alfa, Sorin Faur a declarat că încearcă să stopeze fenomenul concedierilor, însă din cauza faptului că a scăzut foarte mult producţue, situaţia este inevitabilă.

O săptămâna da, una ba

Până în luna august, muncitorii de la Electrolux Satu Mare aveau activitate restrânsă. “Din cauza lipsei de comenzi, o săptămâna se muncea, iar în cealaltă erau în şomaj tehnic. Abia din această lună am reintrat în programul normal de lucru”, a explicat Sorin Faur. Motivul pentru care s-a ajuns la acest program de lucru este scăderea producţiei şi a cererilor pe piaţa româneacă.

Din cei 1660 de angajaţi, câţi erau la începutul anului 2009, din septembrie vor rămâne doar 1380. “Am încercat toate variantele, să lucrăm săptămânal, dar niciuna nu este viabilă. Sper să rămânem la această cifră”, a mai spus Faur.

Salarii compensatorii de aproape 100.000 de lei

Doar 15 persoane din cele 92 care vor pleca de la 1 septembrie sunt concediaţi pe motive de nerespectare a regulilor interioare. Restul de oameni s-au înscris de mult timp pe lista salariilor compensatorii. Cei care au peste 30 de ani lucru în fabrică, vor ieşi mai bogaţi cu aproape 100.000 de lei noi. “Să ştiţi că majoritatea celor care vor fi diponibilizaţi, pleacă de bună voie pentru că salariile compensatorii care le vor primi se ridică la sume fabuloase. Avem oameni care vor ajunge şi la 100.000 de lei, asta pentru că au vechime foarte mare”, a mai spus Faur.

Mai multe date, în ediţia de azi a ziarului "Adevărul de Seară"

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite