Soluţii la traficul infernal de pe poduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr le-a propus autorităţilor două soluţii pentru descongestionarea traficului în orele de vârf de pe cele două poduri din Satu Mare. În viziunea lui Alexandru Cosma (33 ani), instalarea unui panou informativ la urcarea pe podul Decebal sau schimbarea benzilor de circulație sunt soluţii de rezolvare a problemele de trafic.

Alexandru Cosma, de 33 de ani, propune autorităților locale două soluții pentru a scăpa de traficul infernal de la orele de vârf pe cele două poduri din oraș, Golescu și Decebal. Prima soluție este instalarea unui panou care să le ofere șoferilor detalii despre numărul de mașini care tranzitează podul, iar cea de a doua se referă la  schimbarea sensurilor de circulație pe podul Decebal, în orele cu trafic intens. Spre intersecția Burdea să funcționeze trei benzi de circulație și nu două, pentru sensul invers rămânând o bandă de circulație spre centru, suficientă pentru a prelua numărul de mașini.

50.000 de euro, un panou

Autoritățile locale agreează ideea instalării panoului însă spun că  sunt prea mari costurile. „Ideea este bună. Am discutat-o și noi în repetate rânduri însă la ora actuală nu avem acești bani. În an de criză cu o asemenea sumă mai bine reparăm niște trotuare sau drumuri. În plus e greu să organizezi o astfel de licitație. E nevoie de specialiști în domeniu, care la ora actuală lipsesc“, afirmă viceprimarul municipiului Adrian Albu.
Acesta precizează că nu va abandona ideea propusă de tânărul sătmărean, urmând ca în următoarele ședințe de consiliu local, împreună cu consilierii și membrii din comisia de circulație, să revină asupra subiectului. „Vom mai discuta această problemă, dar trebuie să vedem și cum facem rost de bani“, mai spune Adrian Albu. „Cred că soluția cu acest panou ar prinde bine până când vom avea cel de-al treilea pod promis. De foarte multe ori pe podul Decebal este coada până la liceul CFR, în timp ce pe podul Golescu coada nu e atât de mare. Panoul i-ar informa pe șoferii care au drum pe podul Golescu“, susține Alexandru Cosma.

Schimbarea sensurilor de circulație


Schimbarea sensurilor de circulație este cea de a doua soluție propusă autorităților locale pentru fluidizarea traficului pe cele două poduri. Alexandru Cosma spune că ar fi binevenită schimbarea sensurilor de circulație măcar trei ore pe zi. „Mă gândeam ca spre intersecția de la Burdea să curgă trei benzi de circulație și nu două, pentru sensul invers rămânând o bandă de circulație, deoarece traficul spre centru nu e așa de mare și o bandă e suficientă“, afirmă tânărul. În opinia sa, acest procedeu se poate implementa prin amplasarea de jaloane de către polițiștii comunitari, pentru o corecta semnalizare și o siguranță a traficului între benzi. Alexandru Cosma este absolvent al Facultății de Relații Publice și masterand în Ştiințe Politice şi are o firmă. El consideră că aceste idei se pot aplica printr-un parteneriat public-privat.

Cifre: 50.000 de euro ar costa un panou propus de Alexandru Cosma

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite