„Soarele apune...”, ultima premieră a anului la Teatrul de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scenă de la repetiţii
Scenă de la repetiţii

Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare prezintă duminică 18 decembrie, de la ora 19.00, ultima premieră a anului 2011, spectacolul „Soarele apune…”de Michel de Gelderode. Preţul unui bilet este de 12 lei.

Piesa,  în traducerea Mirunei Runcan, este regizată de Marius Costache, absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune Cluj, aflat la a doua colaborare cu Teatrul de Nord, iar scenografia îi aparţine lui Cristian Gătina. Spectacolul se va desfăşura în sala mare a Teatrului de Nord, cu publicul pe scenă. Din distribuţie fac parte actorii actorii Ciprian Vultur, Mihai Dămăcuş, George Bîrsan, Vlad Mureşan, Vlad Chico, Raluca Mara şi Sergiu Tăbăcaru.
Ultima mare piesă a lui Ghelderode, este scrisă într-o perioadă în care, mai mult decât angoasele şi boala care îl macină, prezenţa morţii îi este impusă scriitorului de conştiinţa tot mai acută a secătuirii forţelor sale creatoare. Cel care mărturisea că scrie <<din instinct de conservare>>, pentru a înfrunta <<neantul şi moartea>>, este confruntat tot mai mult cu ameninţătorul spectru al sterilităţii, echivalentă pentru el cu moartea. Piesa nu este doar <<o meditaţie asupra morţii>>, ci şi o patetică iniţiere întru moarte, o întâmpinare ceremonială a acesteia de către un personaj pe care autorul l-a îndrăgit dintotdeauna şi sub trăsăturile căruia el se zugrăveşte, de fapt, pe sine: Carol Quintul” afirmă despre piesă criticul literar Anca Măniuţiu.Preţul unui bilet este de 12 lei.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite