Singura salină din judeţ a costat 2.000 €

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sătmăreni aleg să se relaxeze timp de trei ore în salina deschisă la Satu Mare. Situată pe strada Liviu Rebreanu, aceasta este amenajată cu spaţii pentru copii şi pentru adulţi.

 Prima şi singura salină deschisă la Satu Mare încă din anul 2007 nu duce lipsă de clienţi. Potrivit administratorului Lucia Chilian, salina de pe strada Liviu Rebreanu, nr. 76 este vizitată anual de sute de persoane, care preferă să urmeze un tratament natural, în defavoarea medicamentaţiei prescrise de doctori.
Renata Haidu Nagy este una dintre clientele fidele. Şi-a făcut abonament pe un an şi vine alături de fiul ei, în vârstă de 4,5 ani, la şedinţele cu sare. „Sunt foarte mulţumită de această salină. Am mai fost şi anul trecut şi acum mi-am mai reînnoit abonamentul pe încă un an. Băiatul meu, David, se simte mult mai bine după tratament şi vă spun sincer că a renunţat la siropul de tuse de când vine aici“, a spus Renata Haidu Nagy.

Amenajat pentru copii şi adulţi
Salina de pe strada Liviu Rebreanu se întinde pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi. Sarea, aproximativ 20 de tone, a fost special adusă din Târgul-Ocna, fiind renumită pentru cantitatea mare de iod pe care o conţine. Interiorul este amenajat atât pentru adulţi, care au la dispoziţie un televizor, scaune, fotolii şi DVD, cât şi pentru copilaşi, care se bucură de prezenta unui topogan şi multe jucării. „Am încercat să creem ambientul perfect pentru clienţii noştri“, a mai spus Lucia Chilian, administratorul salinei.
Amenajarea salinei nu a fost costisitoare, după spusele administratorului, iar banii investiţi i-a recuperat de mult. „Tot ce ne-a costat mai mult a fost sarea, în rest jucăriile şi aparatele electrice nu s-au ridicat la sume enorme. Investiţia a ajuns undeva la 2.000 de euro“, a declarat Lucia Chilian.
În ceea ce priveşte întreţinerea salinei, nu este deloc complicat. La un anumit interval, piatra trebuie doar spălată, iar camera aerisită foarte bine.

Rezultate după 12 şedinţe
Şedinţele de relaxare în salină durează câte trei ore şi costă cinci lei pentru copii şi şapte lei pentru adulţi. Pentru a se obţine rezultate mulţumitoare, clienţii trebuie să repete experienţa de cel puţin 12 -15 ori.
Preţul unui abonament este de 50 de lei pentru copii şi 70 de lei pentru adulţi. „Preţurile sunt foarte bune, nu urmărim să ne îmbogăţim de pe seama acestei saline. Sunt mulţumită când un client îmi spune că tratamentul chiar a funcţionat“, a mai spus Lucia Chilian.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite