Satu Mare: Testare gratuită a glicemiei, mâine la Casa de Cultură a Sindicatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmărenii sunt aşteptaţi mâine de la ora 9.00 să îşi testeze gratuit glicemia în holul Casei de Cultură a Sindicatelor într-o acţiune organizată de Centrul Judeţean de Diabetologie din cadrul Spitalului Judeţean şi clubul Lion cu ocazia Zilei Internaţionale a Diabetului.

Specialiştii centrului antidiabetic subliniază importanţa acestei testări a persoanelor care nu sunt în evidenţa centrului, astfel încât să fie posibilă depistarea cazurilor noi de diabet. Testările sunt valabile şi pentru copii. Ultimele date statistice la nivel de judeţ arată un număr de 13.000 de diabetici, din care 9.000 în municipiul Satu Mare.

Potrivit medicilor, diabetul zaharat e o boală extrem de periculoasă prin complicaţiile pe care le dă, are o răspândire mondială semnificativă şi nu ţine cont de vârstă. În cadrul acţiunii de mâine, sătmărenilor li se va mai calcula indicele de masă corporală, greutatea ideală, se va măsura circumferinţa abdominală şi tensiunea arterială. Deasemenea cadrele medicale prezente vor oferi sfaturi referitoare la alimentaţia  sănătoasă. Efectuarea testului este recomandată tuturor persoanelor care au diabet sau fac parte din grupa de risc la diabet. Specialiştii susşin că cu cât diabetul este mai rapid diagnosticat, cu atât este posibil un management mai bun al bolii.

Semne de boală

Semnele diabetului sunt sete exagerată, urinare frecventă, foame sau oboseală exagerată, scădere în greutate fără motiv, vindecarea lentă a rănilor, piele uscată, senzaţii de mâncărime, pierderea sensibilităţii la nivelul picioarelor, slăbirea vederii.


Acţiunea se va încheia la ora 18.00

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite