Satu Mare: Sindicatele din învăţământ ameninţă cu proteste – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Sindicatele din învăţământ ameninţă cu proteste  – revista presei locale
Satu Mare: Sindicatele din învăţământ ameninţă cu proteste – revista presei locale

Numărul sătmărenilor executaţi silit a crescut cu peste 10% de la începutul anului iar profesorii ameninţă din nou cu proteste, scriu ziarele de azi.

Restanţieri la cheremul băncilor

Deoarece nu şi-au plătit ratele la bănci, numărul sătmărenilor executati silit a crescut cu peste 10% în primele şase luni ale anului. Restanţele la bănci au devenit o problemă şi pentru bancherii din judeţ. Tot mai multe case şi terenuri sunt scoase la vânzare, pentru ca băncile să îşi recupereze împrumuturile acordate rău-platnicilor. Unele unităţi de credit au ajuns să vândă online locuinţele datornicilor, postând pe internet oferta imobiliară. Listele cu terenurile ori imobilele scoase la vânzare de către bănci sunt afişate chiar in incinta sediilor bancare. Toate acestea se întâmplă pe fondul crizei economice, valoarea creditelor restante la bănci dublându-se faţă de începutul anului, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Reducerea posturilor din învățământ pune pe jar sindicatele

Circa 400 de cadre didactice din județ vor fi nevoite să-și caute loc de muncă. La sfârșitul săptămânii care a trecut Federația Educației Naționale (FEN) a trimis presei un comunicat prin care își declara dezaprobarea și condamna ministrul Educației pentru adresa prin care se anunța reducerea numărului de posturi. Un astfel de comunicat a fost trimis tuturor Inspectoratelor Școlare Județene, inclusiv ISJ Satu Mare, fapt confirmat de inspectorul școlar general Alina Popa. scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite