"Simultan" de mitinguri la Satu Mare. Partidul Poporului va mărșălui pe lângă protestul „Facebook”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Partidului Poporului au solicitat la Primăria Satu Mare aprobări pentru organizarea unui marș de protest, pe traseul strada Parângului - Calea Traian – Piața Libertății - Piața 25 Octombrie. Mișcarea va ajunge la Palatul Adminstrativ, sediul reprezentantului Guvernului în teritoriu, după orele de program ale funcționarilor, când clădirea va fi goală.

Chemării la proteste postată pe Facebook pentru azi, de la ora 16, în locul stabilit duminică, la „Lupoaică”, i se alătură azi și marșul organizat de conducerea locală a Partidul Poporului. În mod inedit, traseul marșului celor de la PP se va intersecta cu Piața Vasile Lucaciu, locul celuilalt protest, cel anunțat pe Facebook. Mișcarea PP nu se va opri însă la statuia „Lupoaicei” ci își va continua drumul până în Piața 25 Octombrie, în fața unui Palat Administrativ în care se vor afla doar reprezentanții firmei de pază.  
Potrivit unor oficiali din partid, solicitarea celor de la PP a fost depusă azi dimineață. Reprezentanții PP au dorit ca manifestația să se desfășoare între orele 17 și 23, însă municipalitatea a aprobat doar intervalul 17 – 20.
Dorin Popa, liderul Filialei Satu Mare a PP a declarat că nu este deranjat de faptul că marșul va ajunge în fața unui Palat Administrativ gol. „Vom porni de la sediul partidului, de pe strada Parângului și vom ajunge la palat după o escală în parcul central. (…) Și ce dacă e gol? Nici dacă era prefectul acolo nu conta. Vom manifesta în fața clădirii, simbolul autorităților și al puterii” a afirmat Popa.    
Marșul celor de la PP va traversa zona fabricii din Satu Mare a concernului Electrolux de pe Calea Traian, în care cei 850 de muncitori se pregătesc de grevă. Marșul nu este însă programat la ora la care angajații din schimbul întâi părăsesc fabrica, iar liderii sindicali susțin că nu au fost contactați să se alăture protestelor din stradă. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite