Sibiu: Sibienii preferă coada la Finanţe în locul Internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electronic se pot depune şi declaraţia pe venit 200, pentru care în mai e buluceală mare la Finanţe.
Electronic se pot depune şi declaraţia pe venit 200, pentru care în mai e buluceală mare la Finanţe.

Administratorii firmelor, contabilii şi persoanele fixice preferă metoda clasică de depunere a declaraţiilor la Finanţe, adică statul la coadă, în detrimentul mijloacelor moderne oferite de Internet.

La aproape doi ani de la lansarea serviciului online pe site-ul ANAF, în mai 2008, la Direcţia Finanţelor Publice Sibiu, din totalul de 47.828 de contribuabili, doar 1037 au conturi online pentru a depune operativ cele peste zece tipuri de declaraţii către Fisc.
Acest lucru perpetuează aglomeraţia mare la birourile Finanţelor Publice  în preajma termenelor lunare semestriale sau anuale de depunere a diferitelor tipuri de declaraţii fiscale.
„Din păcate foarte puţini contribuabili apelează la această metodă simplă, de depunere a declaraţiilor on line, care are ca avantaje evitarea aglomeraţiei la ghişee şi posibilitatea de efectuare a operaţiunii la orice oră” a explicat Grigore Popescu, directorul Finanţelor Publice Sibiu.
Defapt sunt nişte paşi de urmat şi în plus costă anual în jur de 50 de euro, ceea ce descurajează pe mulţi dintre cei peste 47.000 de contribuabili care au obligaţia de a depune declaraţii. În primul rând, contribuabilul trebuie să obţină contracost un certificat digital reînoit anual, de la una dintre cele trei firme acreditate de ANAF, respectiv Certisign, Digisign sau Transpeed cu care să poată semna electronic documentele ce vor fi depuse on line. Urmează apoi înscrierea la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru depunerea declaraţiilor on line, prin completarea unor cereri şi formalare şi abia apoi poţi beneficia de acest serviciu.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite