Şi-a lovit câinele cu toporul în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal unui bărbat din Beltiug, care şi-a omorât ieri cîinele cu bestialitate. Potrivit poliţiştilor, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani sau amendă de până la 10.000 de lei.

Un localnic din comuna Beltiug şi-a ucis ieri cu bestialitate unul din cei trei câini pe care îi avea în gospodărie. Andrei Matyaş, de 56 de ani, a fost văzut de vecini în timp ce îşi lovea câinele cu un topor în cap. Unul dintre vecini a sunat la postul de poliţie din comună şi l-a reclamat pe bărbat.

Reclamat de vecini
Bărbatul a legat câinele cu un lanţ de gard, l-a imobilizat şi apoi l-a lovit cu toporul în cap. „Unul dintre vecinii bărbatului ne-a sunat şi ne-a povestit ce se întâmplă. Ne-am deplasat la locuinţa acestuia, unde am constatat că cele reclamate se confirmă. Când am ajuns noi, împreună cu medicul veterinar, câinele era deja mort. Medicul a constatat decesul, iar noi i-am întocmit dosar penal pentru ucidere de animale cu intenţie“, a declarat Vasile Kovari, şeful postului de poliţie din Beltiug.

Când echipa de poliţişti a ajuns la casa bărbatului, acesta se pregătea să omoare cel de-al doilea câine. „Bărbatul avea trei câini în curte. Toţi erau legaţi de gard cu un lanţ. Când am ajuns noi la el acasă, acesta se pregătea să mai omoare încă un câine, însă când ne-a văzut s-a oprit“, a mai spus Vasile Kovari.

Andrei Matyaş le-a declarat poliţiştilor că s-a enervat pe câini pentru că i-au mâncat găinile din curte. Vecinii bărbatului au spus însă că acesta nu are păsări în gospodărie. „A încercat să se scuze cu motivul că cei doi câini i-au mâncat găinile, însă vecinii susţin că nu a avut păsări prin curte“, a mai precizat şeful poliţiei din Beltiug.

Riscă până la trei ani de închisoare
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru ucidere de animale cu intenţie. Potrivit Legii 205, privind protecţia animalelor, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la şase luni la trei ani sau o amendă de la 1.000 la 10.000 de lei. „Este primul caz de acest gen la Satu Mare şi primul dosar întocmit pentru uciderea unui animal. Poliţiştii continuă cercetările, iar făptaşul va fi pedepsit“, a declarat Ana Lăpuştea Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

Conducerea asociaţiei Free Life, care se ocupă de protecţia animalelor, şi care a fost înfiinţată recent la Satu Mare, este îngrozită de gestul bărbatului. „Este o cruzime împortiva animalelor. Noi nu putem face decât să urmărim acest caz mai departe şi să ne asigurăm că acest bărbat îşi va primi pedeapsa. Vrem să fie pedepsit“, a precizat Carmen Frăţilă, reprezentanta asociaţiei. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Satu Mare a luat cunoştinţă de acest caz, iar directorul Dumitru Maurer a declarat că va cerceta acest caz îndeaproape.

Citat: Când am ajuns noi la el acasă, acesta se pregătea să mai omoare încă un câine
Vasile Kovari, şeful Postului de Poliţie Beltiug

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite