Şi-a cumpărat permisul cu 500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un maramureşean este urmărit penal de poliţiştii de frontieră după ce a fost prins, ieri dimineaţa, cu un permis de conducere fals. Acesta chiar le-a declarat poliţiştilor că  în anul 2008 a plătit 500 e euro pentru a obţine permisul.


    Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, marţi, 16 februarie a.c., în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Gavrilă C., în vârstă de 35 de ani, din judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în străinătate. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, maramureşeanului i-au fost solicitate la control actele personale şi documentele maşinii. Gavrilă C. a prezentat şi permisul de conducere, eliberat de către autorităţile din Ucraina, care însă nu era un document autentic.
Bărbatul a declarat că în anul 2008 a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Ucraina, servicii pentru care a plătit 500 de euro, iar după ce a susţinut examenul, a primit permisul de conducere. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că maramureşeanul nu posedă permis de conducere eliberat de către autorităţile române, aşadar nu putea avea un permis ucrainean. Lui Gavrilă C. i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis. Documentul respectiv a fost ridicat de poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.   

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite