Sergiu Sabou- „Culturismul este viaţa mea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a obţinut în urmă cu trei luni locul trei la categoria Body-building junior de la Campionatul Mondial de Culturism desfăşurat în Spania.

Sergiu Sabou s-a apucat de culturism la vârsta de 15 ani. Este singurul sportiv din Satu Mare care a participat la Campionatul Mondial de Culturism „Fitness NAC 2010“ din San Javier-Murcia (Spania) din luna iunie, unde s-a clasat pe locul III la categoria Body-building junior open.

Tânărul de 21 de ani a făcut din culturism un mod de viaţă. Mănâncă sănătos, se antrenează, iar când nu e la sala de fitness se odihneşte. „Totul se învârte în jurul acestui sport. Chiar şi când merg în concediu mă orientez să am o sală de fitness în apropiere. Mă antrenez câte 4 ore şi jumătate pe zi, două ore şi câteva minute dimineaţa, iar restul seara“, spune Sergiu. Chiar dacă la prima vedere pare un tip timid, lui Sergiu îi place să se facă remarcat în concursuri. „Mă simt bine la concursuri, mai ales când arbitrii mă felicită pentru prestaţia mea. Pe scenă sunt în elementul meu“, spune Sergiu. Este legitimat la două cluburi de fitness şi culturism, CSM Baia Mare şi HardBody din Bucureşti. Are la activ numeroase concursuri zonale, naţionale şi internaţionale.

Alimentaţia, odihna şi antrenamentele sunt bazele acestui sport
Tânărul spune că în culturism primează alimentaţia, odihna şi antrenamentele. „Nu împărtăşesc ideile unor colegi ai mei în ceea ce priveşte supra-antrenementul. Nu există aşa ceva, atâta timp cât acorzi timpul necesar pentru refacerea musculaturii distruse în timpul antrenamentelor. E necesar să te odihneşti o zi după trei zile de tras la fiare“, este de părere sportivul. Pentru a fi în cea mai bună formă la concursuri, se antrenează intens cu 12-16 săptămâni înainte. Sergiu nu consumă băuturi alcoolice şi bea doar apă plată şi ceaiuri.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Din ce este compus meniul tău zilnic?
S.S.: Mesele zilnice sunt compuse din surse de proteine, piept de pui, carne de curcan, peşte, albuşuri de ou, legume, fructe, iar când urmăresc să îmi cresc masa musculară reduc cantitatea de proteine şi consum carbohidraţi, orez integral, cereale, cartofi copţi, mazăre, fasole, porumb. Îmi pregătesc singur mâncarea.
ADS: La ce mâncăruri ar trebui să renunţe doamnele pentru a nu se îngrăşa?
S.S: La mezeluri, uleiuri rafinate şi produsele din făină albă. Să consume multă apă, uleiuri de măsline, dovleac şi in, şi să pună accent pe sport.

Profil
Născut 10 octombrie 1988, Satu Mare
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea Vasile Goldiş
Familie: Necăsătorit

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite