Şeful Autorităţii Rutiere Române Satu Mare, Nicolae Jurj, rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Jurj, ieşind de la proces, la Curtea de Apel Oradea
Nicolae Jurj, ieşind de la proces, la Curtea de Apel Oradea

Astăzi s-a judecat la Curtea de Apel Oradea recursul declarat de către Nicolae Jurj împotriva încheierii Tribunalului Satu Mare, prin care s-a dispus arestarea sa preventivă, pentru 29 de zile. Recursul a fost respins.

Potrivit informaţiilor transmise de către Adrian Haş, expert informare publică la Curtea de Apel Oradea, recursul a fost respins. Avocatul său, Gerenyi Istvan, a declarat astăzi că Nicolae Jurj şi-a recunoscut vina, dar că nu se poate vorbi despre trafic de influenţă în acest caz. „Ar trebui să fie cercetat în stare de libertate, deoarece se bucură de prezumţia de nevinovăţie", a spus Gerenyi. „Clientul meu nu a dispus sau împiedicat efectuarea anumitor controale", a subliniat avocatul.
Şeful Agenţiei teritoriale a Autorităţii Rutiere Române (ARR) Satu Mare, Nicolae Jurj (40 de ani), a fost prins în flagrant, vineri, 18 noiembrie 2011, de către procurorii DNA, în timp ce primea suma 2.500 lei pe care ar fi cerut-o pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma unui om de afaceri la momentul efectuării unui control de specialitate. În aceeaşi zi, Nicolae Jurj a fost reţinut pentru 24 de ore, iar sâmbătă, 19 noiembrie, Tribunalul Satu Mare a dispus arestarea lui pentru 29 de zile. Procurorii DNA susţin că, în urmă cu aproape o jumătate de an, Nicolae Jurj, în calitate de şef al agenţiei ARR din Satu Mare i-ar mai fi pretins bani aceluiaşi om de afaceri din Carei. Potrivit acuzării, în cursul lunii mai 2011, Nicolae Jurj i-ar fi cerut acestuia suma de 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma acestuia. Din suma pretinsă, Nicolae Jurj ar fi primit 2.000 lei. Câteva zile mai târziu, Jurj ar mai fi pretins de la un colaborator al omului de afaceri o cantitate de motorină sau suma de 1.000 lei, contravaloarea combustibilului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite