Se surpă asfaltul pe străzile reparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un crater cu diametrul de 10 metri s-a format pe strada Căprioarei, la o lună după ce şoseaua a fost asfaltată. Solul nisipos şi căminele săpate prea adânc au dus la surparea asfaltului pe strada Căprioarei şi în sensul giratoriu din spatele staţiei de carburanţi de pe strada Crângului.

VEZI AICI GALERIE FOTO

Un crater cu diametrul de aproximativ 10 metri s-a format la mijlocul străzii Căprioarei, iar circulaţia maşinilor este blocată de mai bine de două săptămâni. Asfaltul s-a surpat din cauza infiltraţiilor provocate de ploile din ultima vreme. Un alt crater de dimensiuni mari a „răsărit“ şi în sensul giratoriu din spatele staţiei de carburanţi de pe strada Crângului, tot din aceeaşi cauză. Lucrările de asfaltare a celor două străzi s-au încheiat în urmă cu o lună şi au costat peste 9.600.000 de lei. Cheltuielile cu reparaţiile vor fi suportate de către firma Samcif, antreprenorul principal al lucrării.

Oamenii acuză proiectantul lucrării
„În zonă, solul e plin cu nisip. Proiectantul e de vină. Nu cred că a făcut studiu de sol, că altfel nu îmi explic cum a putut să toarne beton şi asfalt pe un asemenea teren. Asfaltul a început să crape, iar apoi să se surpe. De două săptămâni stăm cu strada blocată. Să vină străinii să lucreze dacă cei din Satu Mare nu se pricep“, a spus Gheorghe Pintea unul dintre sătmărenii care locuieşte pe strada Căprioarei. „E mult nisip aici. Am săpat pentru o fântână în curte, iar la vreo doi metri am dat de nisip şi de tot felul de lemne. Cred că a curs o vale, cândva, pe aici“, a spus şi Vasile Ulic.
Şi autorităţile locale cunosc problema şi spun că solul nisipos şi ploile sunt de vină. „Solul e nisipos şi sunt spălări şi mişcări de nisip. Firma încearcă să toarne beton pentru a consolida strada. Sunt surpări permanente acolo“, a precizat primarul Iuliu Ilyes.

Cămine săpate prea adânc
„În două-trei zile sperăm să remediem situaţia. Din cauza ploilor, pânza freatică a urcat foarte mult, iar căminele sistemului de canalizare au coborât, trâgând dupe ele asfaltul. Apa a spălat nisipul. Părerea mea este că aceste cămine au fost săpate prea adânc“, a declarat Bogdan Marin, directorul firmei Samcif.   

Reprezentanţii unei firme din Ungaria sunt aşteptaţi să sosească la Satu Mare pentru a rezolva situaţia. „Azi aşteptăm o firmă din Ungaria cu filtre cu care sperăm să coborâm nivelul pânzei freatice. Noi am avut un proiect de canalizare efectuat de un specialist din Cluj pe care l-am respectat. Craterul din sensul giratoriu din spatele staţiei de carburanţi a apărut tot din această cauză. Cele două străzi sunt legate între ele prin sistemul de canalizare“, a declarat Florin Criste, dirigintele de şantier din cadrul Primăriei Satu Mare.

Cifre: 9.600.000 de lei au costat lucrările de asfaltare a străzilor

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite