Se aglomerează frontiera. Începe exodul „căpșunarilor” spre Occident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marți și miercuri, traficul la Punctul de Trecere a Frontierei Petea a crescut cu aproximativ 30%. Mii de sătmăreni plecați în străinătate care și-au petrecut sărbătorile acasă  fac cale întoarsă spre țările de adopție.

Dan Bejan, inspector principal la PTF Petea a afirmat că în ultimele două zile, numărul de mașini care tranzitează granița pe sensul de ieșire din țară a urcat la 200 zilnic, față de 150, media normală. „Marți după-amiază am avut două ore mai aglomerate, însă nu au fost probleme de trafic iar timpii de așteptare pe ieșirea din țară au fost reduși” a afirmat inspectorul.
Polițiștii de frontieră se așteaptă la aglomerație joi, vineri și sâmbătă, când numărul de autoturisme s-ar putea tripla. Oana Totoreran, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a declarat că exodul va începe, cel mai probabil, chiar de joi. „Avînd experiența anilor precedenți, pot spune că sensul de ieșire din țară se va aglomera spre sfârșitul săptămânii. Primul week-end după Revelion este preferat de majoritatea românilor pentru returnarea în țările de adopție, iar traficul va crește. Pentru a eficientiza tranzitul vom deschide atâtea benzi de câte va fi nevoie” a afirmat purtătorul de cuvânt al instituției.
În prima săptămână a anului trecut, prin punctul de trecere a frontierei Petea au ieșit din țară 8655 de persoane cu 3635 de autoturisme. „Peste două treimi din traficul înregistrat de polițiștii de frontieră a fost pe sensul de ieșire din țară, ne așteptăm ca cifrele din acest an să nu difere foarte mult, chiar dacă în ultimii patru ani, traficul la frontieră în sezonul sărbătorilor a înregistrat scăderi constante” a mai declarat Totorean. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite