Scos basma curată de Poliţie-Revista presei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce s-au prefăcut aproape doi ani că îl cercetează penal pentru o groapă săpată într-un perimetru silvic, poliţiştii sătmareni propun neînceperea urmăririi penale faţă de fostul primar al comunei Viile Satu Mare, Papp Jozsef şi consilierii au aprobat bugetul pe anul 2010, scriu ziarele locale de azi.

După ce au cercetat timp de aproape doi ani un abuz cras al fostului primar al comunei Viile Satu Mare, Papp Jozsef, poliţiştii încearcă acum să-l scoată basma curată. Concret, ex-primarul Papp era acuzat că a săpat o pescărie prin deturnare de fonduri, scoţând nelegal un teren din fondul forestier. În urma unei anchete apărute în cotidianul Gazeta de Nord-Vest în martie 2008, poliţiştii s-au văzut nevoiţi să se autosesizeze şi să înceapă cercetările. Timp de mai bine de un an, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare a dezinformat presa, spunând că împotriva primarului Papp Jozsef a fost începută urmărirea penală pentru infracţiuni la Codul Silvic. Însă adevărul a ieşit ca uleiul deasupra apei în acest an, când poliţiştii au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare cu halucinanta propunere de neîncepere a urmăririi penale, titrează Gazeta de Nord Vest. 

După lungi discuții, consilierii sătmăreni au aprobat bugetul sărac pe anul 2010
Joi, începând cu ora 14, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului local Satu Mare. Pe Ordinea de zi au figurat numai trei proiecte de hotărâre, din care cel mai important a fost primul, și anume Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2010.
Și în celelate două proiecte a fost vorba despre bugete și anume cel al Administrației Domeniului Public (ADP) și cel al Serviciului public “Siguranța traficului”. Președintele de ședință, Veres Norbert Andrei și-a dat silința să accelereze procesul de vot dar n-a reușit. Și astfel, pe marginea celor trei bugete și pe teme care n-au avut nici o legătură cu ele, s-a discutat mai mult de o oră și un sfert. La ieșirea din sală, mai mulți consilieri au spus că, iată, s-a vorbit atât dar nu s-a modificat nimic în niciunul din bugete, adică s-a vorbit degeaba, scrie Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite