Satu Mare: (UPDATE) Schimbări la Vama Halmeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 de agenţi de poliţie au fost mutaţi din punctul Halmeu. Măsura a fost luată de conducerea instituţiei care a considerat că poliţiştii nu şi-au îndeplinit corect atribuţiile de serviciu

Un număr 40 poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră(JPF) Satu Mare au fost schimbaţi din punctul Halmeu. Măsura a fost luată de conducerea instituţiei, pe motiv că nu şi-ar fi fost îndeplinit corect atribuţiile de serviciu. “De-a lungul timpului, am constatat că munca lor nu a dat roade, probabil a intervenit monotonia, plictiseala şi tocmai din aceste cauze i-am schimbat”, a declarat comisarul şef, Tiberiu Giurea, adjunctul IJPF Satu Mare.

Măsură temporară

Toţi cei 40 de poliţişti de frontieră din punctul Halmeu au fost schimbaţi temporar. Este vorba despre o racadă între ei şi alţi poliţişti de frontieră din alte sectoare. “Măsura a fost luată pentru o perioadă de 29 de zile,  toţi cei 40 fiind detaşaţi la alte sectoare, un număr identic de persoane luându-le locul la Halmeu “, a mai declarat Giurea.


Printre persoanele care au fost schimbate, se numără şi adjunctul punctului, Georgescu Adrian, funcţia lui fiind preluată de subcomisarul Cristian Virgil. Şeful punctului de trecere a frontierei Halmeu a rămas pe baricade, Cristian Ţicle, păstrându-şi funcţia în continuare. Însă, după scurgerea perioadei de 29 de zile, vor fi luate alte noi măsuri, asupra cărora comisarul sef Giurea nu s-a putut pronunţa deocamdată.

Vizită inopinantă de la Bucureşti

În cursul săptămânii trecute, o echipă a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Române a făcut o vizită în punctul Halmeu, fără a preciza cine sunt şi care este scopul vizitei. Conform celor declarate de conducerea IJPF Satu Mare, vizita lor nu s-a lăsat cu sancţiuni. Însă măsura de a-i muta pe cei de la Halmeu la alte sectoare, a fost luată imediat după plecarea inspectorilor din Bucureşti. La nivelul IJPF Satu Mare nu s-a deschis nicio anchetră internă cu privirea la cercetarea celor 40 de poliţişti schimbaţi. “Este o simplă măsură managerială”, a declarat Tiberiu Giurea.

Traficul cu ţigări, în floare la Halmeu

Cu toate că zeci de poliţişti de frontieră, alături de un număr însemnat de vameşi controlează la sânge toţi cetăţenii care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei Halmeu, traficul cu ţigări de contrabandă este tot în creştere. Zeci de cartuşe cu ţigări sunt confiscate zilnic în punct, însă traficanţii inventivi reuşesc de multe ori să intre în ţară cu marfa ilicită. Controlul se desfăşoară în condiţii mai grele, majoritatea maşinilor fiind defăcute în întregime. Tocmai din aceste motive, se stă până şi 12 ore pentru a intra în ţară.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite