Scandal la vama Halmeu: Doi sătmăreni cercetaţi pentru ultraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva: Vama Halmeu
Arhiva: Vama Halmeu

Cinci sătmăreni au făcut scandal ieri după-masă în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu iar doi dintre ei sunt cercetaţi pentru ultraj fiind suspecţi că ar fi agresat un poliţist de frontieră. 

Poliţiştii de frontieră susţin că cei cinci sătmăreni intenţionau să iasă din ţară, ieri  jurul orei 14.30, şi au trecut de coloana de autovehicule care îşi aştepta rândul şi fără acordul agentului de frontieră din postul de pază şi control acces. Un alt poliţist de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor le-a cerut celor cinci cetăţeni să părăsească punctul şi să ocupe loc în coloana de maşini aflată în aşteptare însă aceştia au refuzat. În momentul în care le-au fost solicitate documentele cei cinci sătmăreni au refuzat şi au adresat poliţistului de frontieră insulte şi injurii iar doi dintre ei l-au agresat.  


La faţa locului a intervenit un echipaj al poliţiei de frontieră Halmeu şi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Turulung iar cei doi agresori au fost imobilizaţi, timp în care una dintre femeile aflate în autoturism a apelat de pe telefonul mobil serviciul 112, solicitând o ambulanţă. Toţi cei cinci pasageri din autoturism s-au declarat în stare de şoc, solicitând control medical de specialitate la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Totodată, agentul de frontieră a fost transportat la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale. Pe numele celor doi, Iuliu H., 26 de ani, şi Istvan F., 21 de ani, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite