Scandal cu Poliţie şi mascaţi între enoriaşii penticostali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal cu poliţie şi mascaţi între enoriaşii penticostali
Scandal cu poliţie şi mascaţi între enoriaşii penticostali

Credincioşii sunt revoltaţi că pastorul le-a vândut biserica şi că împiedică organizarea de alegeri libere. Mascaţii, jandarmii şi poliţiştii au intervenit aseară pentru a aplana un conflict izbucnit între enoriaşii bisericii penticostale „Hristos a Înviat“.

Update - Luni seara a avut loc o nouă confruntare, a celor două tabere din cadrul bisericii penticostale „Hristos a Înviat“, însă sub stricta supraveghere a echipajelor de jandarmi şi poliţişti. Enoriaşii nu au ajuns încă la un consens cu privire la împărţirea bunurilor materiale în cazul scindării.

Scindaţi în două tabere, credincioşii au ieşit după slujbă în faţa bisericii de pe strada Crasna şi s-au acuzat reciproc de nedreptăţi şi chiar ilegalităţi. „Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 19.30, forţele de ordine s-au deplasat la faţa locului pentru a asigura ordinea publică. Li s-a recomandat însă rezolvarea în instanţă a problemelor legate de imobil“, declară Ana Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Satu Mare. 

Citiți și: Preotul penticostal Gabriel Opriş şi-a vândut biserica.

Mărul discordiei este chiar clădirea în care funcţionează biserica, un imobil de 1.052 de metri pătraţi, cu o sală polivalentă pentru nunţi şi alte evenimente. O parte dintre cei aproape 800 de membri ai cultului îl acuză pe pastorul  Victor Gheorghe Opriş de vânzarea ilegală a bisericii construită din banii credincioşilor.

„Vrea să evite alegerile“


Răfuiala de aseară, care s-a terminat însă cu bine, fără ca nimeni să nu fie rănit, a izbucnit după anunţul pastorului, făcut în timpul slujbei, potrivit căruia biserica va fi mutată la Casa de Cultură a Sindicatelor. „Este un tertip prin care pastorul vrea să evite alegerile pe care trebuie să le facem luna aceasta. El ştie că nu mai are sprijinul majorităţii să fie ales din nou pastor, aşa că a inventat el o listă pe care a pus oamenii să semneze că sunt de accord cu mutarea la Casa de Cultură, dar şi cu susţinerea lui“, afirmă Gelu Ungur, unul dintre cei mai vechi enoriaşi

Pastorul în funcţie se apără



„Sunt nişte scandalagii care conturbă slujbele. Am luat de mai multe ori măsuri disciplinare împotriva lor. Eu sunt pastorul acestei biserici, sunt legitimat de Cultul Creştin Penticostal din România. Eu am decis să mutăm slujbele la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a face renovări în acest sediu“, spune pastorul  Victor Gheorghe Opriş.

A vândut biserica
Pastorul Victor Gheorghe Opriş a vândut imobilul din strada Crasna unei fundaţii. Biserica a intrat, în urma a două contracte de vânzare-cumpărare, încheiate în mai 2008, respectiv în martie 2009, în proprietatea Fundaţiei Help România, cu sediul în Negreşti-Oaş. O parte a enoriaşilor au cerut în instanţă anularea celor două contracte. Justiţia nu a soluţionat încă reclamaţiile acestora.

Scandal cu poliţie şi mascaţi între enoriaşii penticostali
Scandal cu poliţie şi mascaţi între enoriaşii penticostali
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite