UPDATE: Pedofilul care a făcut sex cu fiica concubinei sale rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Barbul, pedofilul care este acuzat că a făcut sex cu o minoră de 15 ani, fiica concubinei lui, va fi cercetat în stare de arest. Judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins astăzi recursul formulat de acesta.

UPDATE: ora 15.20

Tribunalului Satu Mare a respins recursul formulat de inculpatul Cristian Barbul de 31 de ani. În urma acestei decizii, bărbatul va fi cercetat în continuare în stare de arest pentru săvârşriea infracţiunii de întreținere de raporturi sexuale cu un minor.
„Cristian Barbul a formulat recurs împotriva hotărârii judecătorului de a-l aresta pentru 29 de zile, însă la şedinţa publică de astăzi recursul a fost repins. Bărbatul rămâne în arest şi este cercetat în continuare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare”, spune Remus Nemeş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, instanţa care a jduecat recursul.

Astăzi, ora 11.50

Cristian Barbul, de 31 de ani, din Valea Vinului, a fost surprins de către concubina sa, Veronica T., de 36 de ani, din Satu Mare, în timp ce întreținea raporturi sexuale cu fiica sa de doar 14 ani. Femeia a sesizat imediat poliția, iar bărbatul a fost arestat, în weekend, pentru 29 de zile. Cristian Barbul și-a recunoscut fapta și a declarat în fața magistraților că minora a fost de acord cu relația. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani. Avocatul bărbatului a făcut recurs la măsura arestării preventive. „Bărbatul susține că între ei au existat raporturi sexuale de 4-5 ori și că minora a fost de acord. El nu recunoaște că ar fi tatăl copilului cu care este însărcinată minora și spune că va face chiar și un test de paternitate pentru a demonstra acest lucru. Mama fetei a fost cea care i-a surprins pe cei doi și a anunțat poliția“, a declarat Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Minora a ajuns pe mâna consilierilor
Minora A.T. a fost introdusă într-un program de consiliere psihologică, socială, juridică, după ce poliția a sesizat Protecția Copilului, care a demarat o anchetă în regim de urgență. Minora nu a fost scoasă din sânul familiei, însă beneficiază de consiliere. „Protecția Copilului a aflat de cazul minorei care a întreținut relatii sexuale cu partenerul de uniune consensuală al mamei ei și a demarat o anchetă de urgență. Astfel, tânăra a fost introdusă într-un program de consiliere psihologică, socială, juridică. Nu s-a impus scoaterea ei din mediul familial, deoarece din declarațiile polițiștilor reiese că bărbatul a fost reținut pentru cercetări“, a precizat Mihaela Bonea, șeful Serviciului Intervenții în Situații de Abuz din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului.

Cunoscut ca un om liniștit
Localnicii din Valea Vinului sunt șocați de faptele bărbatului. Ei spun că acesta este un om liniştit şi care nu a făcut probleme. „Nu e genul de scandalagiu, doar că îi place să se distreze. Nu am avut niciodată probleme deosebite cu el. A fost el prins fără cască pe scuter sau distrându-se prin sat, dar probleme majore nu am întâmpinat. În plus, el stă de doi ani la Satu Mare cu concubina şi vine la părinţi în Valea Vinului doar în vizită”, a precizat Radu Cristea, primarul comunei. Cristian Barbul mai are un băieţel dintr-o căsătorie anterioară. Micuţul stă cu bunicii din partea mamei în Valea Vinului, iar fosta soţie este plecată în străinătate.

Citat: Bărbatul recunoaște fapta, însă susține că nu este tatăl copilului, Ana Rusu, prim procuror

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite