Satu Mare va avea străzi decente doar peste trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Luciaciu este una din străzile centrale cele mai afectate
Vasile Luciaciu este una din străzile centrale cele mai afectate

Primarul Iuliu Ilyes a declarat că abia din 2013, prin contracte cu garanţie de întreţinere, oraşul va scăpa de plombările ineficiente. Săptămâna viitoare vor începe eternele plombări pe străzi precum Golescu, Henri Coandă, Lucaciu, Porumbeilor sau Mileniului

Cratere şi gropi de dimensiuni considerabile au început să apară pe mai toate străzile din oraş, în urma topirii zăpezilor. „Este dezastru în tot oraşul. Au apărut gropi şi pe străzile mai bune, pe Lucaciu, pe Rosetti, pe Blaga, pe Botizului, peste tot. Cum sunt pline de apă,  nu se văd şi ne rupem maşina în craterele astea. Periodic dau la service câte 1.500 de lei din cauza asta“, spune Gheorghe Darida, taximetrist.

Încep peticelile de sezon

Primarul Iuliu Ilyes a afirmat că doar peste trei ani vom scăpa de sistemul plombărilor ineficiente, iar gropile apărute se vor plomba imediat ce temperaturile o vor permite. „Săptămâna viitoare vom începe reparaţiile urgente, plombări pe Golescu, Henri Coandă, Lucaciu, Porumbeilor, Mileniului, Jianu  sau Mihai Viteazu, şi altele, însă foarte multe străzi vor trebui refăcute complet“, afirmă primarul. Acesta mai spune că din cele 400 de străzi, mai bine de jumătate au un asfalt vechi de circa 20 de ani, iar plombările se dovedesc a fi ineficiente. Chiar şi aşa, anul acesta se vor chetui circa 7,7 milioane de lei pentru peticeli. Cu un deficit de circa 40 de milioane de lei a bugetului local pe 2010, doar câteva dintre proiectele de refacere totală ale unor străzi au şi şanse să fie începute, şi acestea din credite.  Este vorba despre modernizarea drumului spre Sătmărel, strada Prahovei, Dorobanţilor, Mihai Viteazu, Henry Coandă, Zefir, Păuleşti sau Fabricii.

„Kosovo“ la Satu Mare

Şi alţi şoferi afirmă că şoselele arată ca după bombardament. „E Kosovo în tot oraşul. Dacă după două ninsori au apărut atâtea gropi, ce vom face până la primăvară?!“, spune Adrian Purdea, şofer profesionist. Pe lângă defecţiunile majore care apar periodic după slalomul printre gropile din Satu Mare, penele şi jenţile îndoite sunt cele mai frecvente. „Am prins o groapă de mi-am îndoit ambele jenţi, şi la o roată am făcut şi pană“, spune Remus Ciorcaş, un alt şofer. Acesta mai pune că reparaţia unei jenţi costă 100 de lei, însă, odată îndoită aceasta trebuie schimbată. Starea proastă a drumurilor le dă adevărate bătăi de cap şoferilor, însă sunt o adevărată mană cerească pentru service-urile auto. „Este aglomeraţie mare de când cu gropile apărute după ninsoare“, a afirmat Laczi Cadar, mecanic. Repararea unei pene costă într 10 şi 30 de lei. 

Care credeţi că sunt cele mai afectate străzi, ce trebuiesc reparate cu prioritate?



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite