Satu Mare va avea secție de Boli Contagioase renovată și Unitate de Primiri Urgențe la standarde moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul sănătății Cseke Attila a inspectat lucrările de reabilitare a celor două puncte medicale pentru care ministerul a alocat aproape opt milioane de lei. Valoarea celor două proiecte se ridică la aproape 10 milioane de lei, bani asigurați de către minister și Consiliul Județean Satu Mare.

Ministrul sănătății Cseke Attila a inspectat lucrările de reabilitare a celor două puncte medicale pentru care ministerul a alocat aproape opt milioane de lei. Aflat într-o vizită de două zile la Satu Mare, ministrul sănătății, Cseke Attila, a verificat ieri stadiul lucrărilor de reabilitare a secției de Boli Contagioase a Spitalului Județean și cele de amenajare a Unității de Primiri Urgențe și s-a declarat mulțumit de stadiul în care se află acestea. Valoarea celor două proiecte se ridică la aproape 10 milioane de lei, bani asigurați de către minister și Consiliul Județean Satu Mare.

Lift cu probleme la Contagioase
Proiectul privind instalarea liftului exterior care să preia bolnavii în stare gravă aduși cu ambulanța are doar o intrare în spital iar conducerea secției este nemulțumită și acuză proiectantul că nu i-a chemat la discuții.

 „Proiectul acestui lift a fost întocmit fără ca noi să fim consultați. Liftul trebuie să aibă deschidere atât către interior cât și către exterior. Nu putem consulta pacienții aduși cu ambulanța în stradă “, a declarat șefa secției de Contagioase, doctorița Lucia Varodi. 
În replică, președintele Consiliului Județean, Csehi Arpad, neagă acuzațiile lansate de către doctorița Lucia Varodi. „Proiectul tehnic  a fost recepționat în prezența doamnei doctor însă acest aspect îl vom lămuri zilele acestea. Dacă ar fi să ne luăm după spusele doamnei doctor, ar însemna să demolăm toată lucrarea“, a spus Csehi Arpad. Finalizarea lucrărilor de renovare a secției a fost stabilită pentru sfârșitul lunii mai însă mai sunt și alte lucrpri care necesită finanțare.
 

„Sperăm să mai putem aloca niște bani și pentru alte lucrări mai mici care sunt necesare aici. Încă nu știm despre ce sumă e vorba însă vom efectua niște calcule“, a precizat președintele CJ.

Termenul de finalizare a lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe a fost stabilit pentru luna octombrie. Suma alocată acestei secții se ridică la cinci milioane de lei. Lucrările sunt în grafic.  40% din lucrări au fost finalizate. „În exterior treaba stă bine însă în interior trebuie să ținem cont de activitate medicală. Nu ne putem extinde cu lucrările printre bolnavi“, a mai spus Csehi Arpad.

Cât costă lucrările

Valoarea lucrărilor de renovare a secției de Boli Contagioase se ridică la 3,6 milioane de lei din care ministerul a alocat 2,3 milioane de lei. Restul de bani au venit din partea Consiliului Județean. Amenajarea Unității de Primiri Urgențe a necesitat costuri în valoare de 4,5 milioane de lei. Anul trecut ministrul sănătății a alocat pentru aceste lucrări fonduri de 1,5 milioane de lei iar săptămâna viitoare autoritățile județene speră să mai primească alte 1,5-2 milioane de lei. Diferența de fonduri a fost prevăzută în bugetul CJ pe acest an.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite