Satu Mare rămâne fără mall-uri şi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că au existat promisiuni pentru construirea unor centre comerciale, criza financară a speriat investitorii. Lucrările la cele trei mall-uri au rămas blocate pe parcursul anului 2009, iar şansele ca aceastea să devină realitate în acest an sunt nule.

Anul trecut a început cu stângul în ceea ce priveşte investiţiile private majore şi a fost încheiat la fel. Cele mai importante proiecte au fost oprite din lipsă de investitori, iar reluarea lor stă tot sub semnul întrebării, chiar şi în 2010.
Unul dintre cele mai mari proiecte de retail, Armonia, de 50 milioane de euro, de pe piaţa sătmăreană, stagnează şi la ora actuală. Ofiţerul de presă al RED declara în luna iulie 2009 că lucrările continuă. „Procesul de închiriere a spaţiilor din cadrul centru comercial Armonia Satu Mare, dezvoltat de compania Red, este în plină expansiune. De curând, Red şi grupul Bricostore au semnat  contractul de închiriere pentru un magazin de bricolaj în suprafaţă de 9.370 metri pătraţi în cadrul proiectului Armonia Satu Mare, programat pentru inaugurare în trimestrul I, 2010“, a declarat ofiţerul de presă Cristina Chelaru. Însă, din iulie şi până la sfârşitul anului trecut, utilajele nu au fost mişcate din loc.


„Cu cei de la Armonia ne-am întâlnit acum în toamnă pentru că vroiau să aducă unele modificări de structuri ale construcţiei, pentru a modifica şi autorizaţia. Aveau intenţia să pornească la începutul anul 2010, însă nu ne-au mai căutat“, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes. La fel stau lucrurile şi cu proiectul Atrium Center, unde investitorii nu au mai dat niciun semn de viaţă. „Deocamdată nu se întâmplă nimic. Nu ne-au mai căutat, cred că este un proiect care se mai amână“, a mai spus primarul.

Veşti îmbucurătoare

Municipalitatea spera ca măcar lucrările la complexul comercial care va fi construit pe strada Careiului, la capătul podului Golescu să înceapă din anul 2010. „Vestea bună este că există contracte şi condiţii de finanţate. După mijlocul lunii februarie, după spusele investitoriilor, aceştia doresc să obţină autorizaţie de construcţie. Este o investiţie mare, pe lângă mall-ul şi aspectul urbanistic deosebit înseamnă şi realizarea pasajului sub podul Golescu, urcarea pe cele două laturi“, a spus Ilyes.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite