Satu Mare - Loc de grătare pe malul Someşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Satu Mare va amenaja mai multe locuri de picnic, dar şi terenuri de sport în cartierul Micro 16. Proiectul, derulat de administraţia locală, se va termina în primăvara anului viitor.

Locuitorii cartierului sătmărean Micro 16 vor avea, din toamna acestui an, mai multe spaţii verzi pe partea dreaptă a Someşului, menite să înfrumuseţeze zona şi să ofere un plus de confort locuitorilor.

Astfel, în Micro 16 vor fi amenjate mai multe spaţii pentru gratare, un teren de baschet sau fotbal şi un teren de acrobaţii pentru biciclete. În cadrul programului derulat de Primărie va fi amenajat şi un spaţiu special destinat plimbării câinilor, unde, în timp ce patrupedele îşi fac de cap, stăpânii vor putea să schimbe între ei impresii pe băncile care vor fi instalate. De asemenea, este prevăzută amplasarea de coşuri pentru depozitarea deşeurilor rezultate în urma picnicurilor şi amplasarea unor tonete pentru băuturi răcoritoare.

„Se ştie că pe timpul verii foarte mulţi dintre locuitorii cartierului Micro 16 ies la plajă, la picnic, la fotbal sau, pur şi simplu, la poveşti pe malul Şomelului. Drept urmare, vom încerca să le oferim condiţii pentru a face acest lucru. Am înaintat caietul de sarcini şi proiectul urmează să fie scos la licitaţie în cel mai scurt timp posibil”, spune primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes. Cel mai probabil, proiectul va ajunge la final în primăvara anului viitor. „Până în toamna acestui an încercăm să finalizăm o parte a acestor facilităţi”, mai spune Iuliu Ilyes.

Acţiune de curăţenie şi dezinzecţie în zonă


Se poate spune că proiectul a început printr-o amplă acţiune de curăţenie şi dezinsecţie în zonă. Pe spaţiul verde dintre Someş şi cartier s-a tuns iarba şi s-au împrăştiat soluţii împotriva căpuşelor, care au devenit în ultimii ani o problemă majoră în Satu Mare. „Metoda de stârpire a căpuşelor este una nouă, pe care noi nu am mai folosit-o până acum. Încă nu cunoaştem exact cum funcţionează şi intervalele de timp la care va trebui stropit. Totodată, nimeni nu ne poate garanta efectele pe termen lung şi numai aşa vom putea observa intervalele la care este necesară stropirea”, a mai declarat edilul şef.

Citat: „Până în toamna acestui an încercăm să finalizăm o parte a acestor facilităţi. Iuliu Ilyes, primar Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite