Satu Mare, în ghidul National Geographic Traveler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii ghidului dedică judeţului Satu Mare două pagini în care vorbesc despre hotelul Dacia, Ţara Oaşului şi Sâmbra Oilor. Sătmărenii cumpără ghidurile pentru a avea acces mai rapid la informaţiile despre ţări sau oraşe pe care vor să le viziteze sau pentru a le oferi cadou nepoţilor.

Judeţul Satu Mare este menţionat în ghidul turistic „România“ publicat vineri, 3 septembrie de Naţional Geographic Traveler şi editura Adevărul Holding. Două pagini destinate exlusiv judeţului Satu Marel oferă turiştilor punctele principale de atracţie ale zonei. Sătmărenii cumpără ghidurile pentru a avea acces mai rapid la informaţiile despre ţări sau oraşe pe care vor să le viziteze sau pentru a le oferi cadou nepoţilor. ¬„Majoritatea celor care cumpără ghidurile sunt persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, iar cele mai în vârstă le cumpără pentru nepoţii şi strănepoţii lor. Sunt extrem de interesante şi de eficiente pentru sătmărenii care călătoresc mult. Pur şi simplu au informaţiile la ei acasă“, a declarat Marinel Ilea, unul dintre vânzătorii care nu mai are pe stoc niciun ghid.

Principalele atracţii
Principalele atracţii turistice menţionate paginile ghidului sunt hotelul Dacia, la care e imposibil să nu remarci stilul secesionist, clădirea fiind construită în anul 1902 după un proiect premiat de Odon Lechner, şi Tara Oaşului. Experţii Naţional Geographic menţionează în ghid că Satu Mare este un oraş situat la numai 20 de minute de mers cu maşina de graniţa de nord-vest cu Ungaria, oraşul fiind un centru comercial plăcut, cu o moştenire austro-ungară pregnantă. Satu Mare este menţionat pentru prima oară în anul 1181, fiind ridicat pe locul legendarului Castrum Zotmar, o fortăreaţă amintită în cronicile din secolul al X-lea şi de la care oraşul îşi trage numele.   
Sâmbra Oilor, cea mai mare serbare câmpenească din judeţ este menţionată în ghid ca fiind serbarea ce adună anual pe Dealul de la Huta Certeze nu mai puţin de 20.000 de participanţi. Experţii Naţional Geographic au scris despre această serbare că este un obicei vechi de secole, care marchează ziua în care turmele părăsesc adăposturile de iarnă şi sunt mânate pe munte.

Începând cu anii 1970, evenimentul a fost transformat într-un festival popular important cu spectacole de muzică şi dansuri populare. „E un lucru bun tipărirea acestor ghiduri. Singurul regret este acela că avem mult mai multe locuri frumoase în judeţ şi obiective turistice care ar trebui menţionate însă e bine şi aşa“, a mai spus Marinel Ilea. Preţul unui  ghid turistic este de 13,99 lei. Acestea se pot cumpăra de la chioşcurile din oraş împreună cu ziarul „Adevărul“. 


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite