Satu Mare: Rally Sprint a ajuns la a patra etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Etapa a patra a Campionatului judeţean de automobilism Rally Sprint are loc sâmbătă pe pista de la Poligonul ACR. Anul acesta au avut loc până în prezent alte trei etape, urmând ca cea de-a cincea, şi totodată ultima, să fie organziată în cursul lunii octombrie.

Aproape 80 de şoferi amatori şi profesionişti au participat în acest an la primele trei etape ale Campionatului judeţean de Rally Sprint, urmând ca ultima etapă din 2010 să se desfăşoare în luna octombrie. Organizatorii competiţiei spun că aceste concursuri devin tot mai căutate în ultimii ani.
„Faţă de acum 10-15 ani, foarte mult s-a schimbat gândirea oamenilor. Când am început să organizez primele astfel de concursuri nu era atât de mare interesul, însă pe an ce trece tot mai mulţi şoferi îndrăznesc să încerce competiţiile pe pistă închisă, deoarece ele nu sunt periculoase şi nici ilegale”, spune Seletye David, organizator.
Pe lângă sătmăreni, competiţia atrage zeci de şoferi din judeţele aproapiate. „Am constatat că tot mai mulţi concurenţi vin din alte judeţe. Avem de fiecare dată participanţi din Timişoara, Arad, Baia Mare şi Cluj Napoca, şi sperăm ca pe viitor să atragem şi din alte oraşe. Sunt aşteptaţi atât concurenţi profesionişti, cât şi amatori”, mai spune Seletye.
Programul evenimentului
Concursul va avea loc pe pista de la poligonul ACR, sâmbătă, de la ora 11.00. Cei care nu au reuşit să se înscrie pe parcursul acestei săptămâni o pot face şi la faţa locului, sâmbătă, de la ora 9.00. După înscrieri şi reviziile tehnice, la ora 11.00 încep antrenamentele, urmate de manşele de cronometrare de la ora 13.30.
Bolizii vor concura la cinci categorii, în funcţie de capacitatea cilindrică a maşinii. Competiţia este deschisă tuturor conducătorilor auto, taxa de participare fiind de 20 de lei pentru membrii ACR şi de 40 de lei pentru orice alt şofer interesat. Accesul spectatorilor este gratuit.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite