Satu Mare: Igaş- „Imobilele din vămile interioare se transferă primăriilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Igaş a ajuns în jurul orei 11 în Punctul de Trecere a Frontierei Petea
Ministrul Igaş a ajuns în jurul orei 11 în Punctul de Trecere a Frontierei Petea

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a inspectat astăzi punctele de trecere a frontierei de la Petea şi Urziceni. Cele 19 imobile din subordinea Poliţiei de Frontieră Satu Mare în vămile interioare vor fi administrate de către autorităţile locale.

Update ora 14.00

În conferinţa de presă desfăşurată astăzi de la ora 13.00 în sala mică de şedinţe a Prefecturii Satu Mare, ministrul Traian Igaş a declarat că obiectivele vizitei sale la Satu Mare au fost constatarea gradului de deterioare a clădirilor din cadrul vămilor, şi de asemenea decizia asupra sorţii acestora odată cu aderarea României la spaţiul Schengen. În cadrul vizitei sale, ministrul Igaş s-a întâlnit atât cu primarii localităţilor de frontieră cât şi cu conducerea judeţului şi şefii de armă, cărora le-a transmis cu această ocazie un semnal pentru o bună colaborare în ceea ce priveşte obiectivele discutate. Totodată, ministrul Traian Igaş a mai declarat că judeţul Satu Mare are un specific aparte, acesta având frontiere cu două state, Ungaria respectiv Ucraina, statut care urmează să se schimbe odată cu implementarea liberei circulaţii prin ţările membre UE. În cadrul conferinţei, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda a declarat că un număr de şase din şapte capitole din tratatul de aderare sunt încheiate pozitiv, Poliţia de Frontieră sătmăreană fiind singura instituţie din ţară cu acoperire de 98% în ceea ce priveşte dotările şi condiţiile de lucru. 




Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, împreună cu inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul principal de poliţie Ioan Buda,  au fost în această dimineaţă, într-o vizită de lucru în vămile interioare, respectiv punctele de trecere ale frontierelor, Urziceni şi Petea aflate la graniţă cu Ungaria. De la .8.30, delegaţia din care a făcut parte şi chestorul Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a vizitat punctul de la Urziceni, iar în jurul orei 11.00 a ajuns în Vama Petea unde a inspectat imobilul ce va trece în subordinea autorităţilor locale.

image



Delegaţie numeroasă

Prefectul Radu Giurcă,  şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Taloş, şi şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Vasile Maxim, au însoţit delegaţia ministerială. Potrivit ministrului Igaş, scopul vizitei a fost acela de a evalua imobilele existente în punctele de Trecere a Frontierei ce urmează a fi desfiinţate odată cu aderarea la spaţiul Schengen, programată în 27 martie 2011. „Scopul vizitei este acela de a evalua aceste imobile pentru a demara ulterior transferul acestora în subordinea autorităţilor locale, respectiv a primăriilor pe raza cărora se află aceste puncte de trecere a frontierei. Clădirile sunt bine întreţinute şi pot avea o destinaţie utilă comunităţilor locale“, a declarat ministrul Traian Igaş. Primarul comunei Dorolţ, Mihai Găman, aflat la faţa locului,  a fost întrebat de către ministrul Igaş cu privire la destinaţia acestor clădiri după transferul către administraţia locală. „Vom căuta, împreună cu instituţiile judeţene, cele mai bune alternative pentru a utiliza aceste clădiri“, a declarat primarul Mihai Găman.


Chestorul Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, a declarat că nu există impedimente cu privire la calendarul aderării la spaţiul Schengen. „În judeţul Satu Mare, vorbim de 19 imobile din vămile interioare spaţiului UE, ce urmează a fi transferate autorităţilor locale. Nu există niciun impediment în privinţa calendarului de aderare la spaţiul Schengen“, a declarat chestorul principal de poliţie Ioan Buda, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române.






image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite