Satu Mare: Comerciant de succes la doar 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai tânără vânzătoare de la târgul de vechituri are doar 11 ani, dar e una dintre cele mai bune comerciante. Cei care îşi vând obiectele vechi la piaţă spun că aceasta este o sursă sigură şi contantă de venit.

Alexandra Nagy este în fiecare duminică prezentă în piaţa de vechituri. La doar 11 ani, Alexandra vinde în piaţă alături de părinţii ei de trei ani şi a devenit deja o comerciantă pricepută. Vorbește la perfecție româna și maghiara și târguiește ca oricare alt adult.
„Vin la târg cu mama și tata. Mama vinde haine de pat, noi și vechi, tata diferite obiecte, iar eu mă ocup strict de hăinuțele mele vechi, jucării și acum, de exemplu, am de vânzare și două pisicuțe. Merge destul de bine târgul, mai ales când e soare și vin mulți oameni”, spune tânăra. La banii pe care reuşeşte să îi strângă, părinţii mai adaugă de fiecare dată câte ceva şi îi cumpără haine sau jucării noi.

image


Venituri asigurate la piaţă

Alexandra e cea mai tânără dintre comercianţii din piaţa în care sute de oameni voin să îşi vândă produsele de care nu mai au nevoie. Pentru mulţI dintre aceştia, comerţul cu haine vechi reprizintă o sursă sigură şi constantă de venit. „Vin aici în fiecare miercuri și duminică, deoarece îmi oferă un venit cât de cât regulat. Deși nu întotdeauna vând cât ar trebui, am pâine pe masă în fiecare zi. Indiferent că e criză sau nu, aici e mereu plin”, spune Vasile Barabaș, un comerciant care frecventează piața de 8 ani.
Mesele de fier înșirate una lângă alta și vechi de 20 de ani sunt arhipline în fiecare duminică, chiar și dacă plouă. Cele mai multe obiecte puse în vânzare sunt vechi, dar se mai găsesc și haine noi.
„Vin aici aproape în fiecare duminică, deoarece îmi plac obiectele vechi și unicat, fie e vorba de o veioză, fie de o bluziță. În plus au și prețuri foarte bune”, spune Gyongyi Kriszta, cumpărător.
Standurile și tonetele sunt pline de lucruri, porind de la haine și pantofi, obiecte sanitare, până la motociclete și chiar animale de companie.
Piaţa de vechituri este deschisă de la ora 6.00 până la orele amiezii dacă plouă sau după-amiaza până la 15.00 dacă e vreme bună.



Preţuri de criză

Puii de pisică se vând cu 20 de lei bucata, motocicletele au preţuri cuprinse între 800 şi 1.500 lei, în timp ce pentru picturile vechi de 40-50 de ani proprietarii cer de la 5 până la 10 lei. Hainele folosite se vând cu unul până la 10 lei bucata, iar pantofii cu 3 până la 15 lei.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite