Satu Mare: Agenţia Pink Models şi-a sistat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii agenţiei Pink Models îşi racolau clienţii în centrul oraşului
Angajaţii agenţiei Pink Models îşi racolau clienţii în centrul oraşului

Reprezentanţii firmei susţin că decizia este temporară şi a fost luată din cauza numărului mare de controale la care a fost supusă agenţia. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat, în urma reclamaţiilor înregistrate, în repetate rânduri activitatea punctului de lucru al agenţiei din Satu Mare.

Deschisă în primăvară la Satu Mare, Agenţia Pink Models şi-a sistat temporar activitatea, după ce inspectorii OPC au dat curs reclamaţiilor şi au verificat la sânge firma. De la deschidere, agenţii firmei cu sediul în Iaşi au racolat peste 100 de sătmăreni direct de pe stradă în vederea încheierii unor contracte de colaborare. Firma încasa de la aceştia 50 de lei pentru înscriere şi alţi 800 de lei pentru o şedinţă şi un album foto, dar şi spijin pentru a-şi contracte în domeniul modellingului şi al publicităţii.
„În ultimele 2-3 luni am avut zeci de plângeri referitoare la această agenţie, majoritatea legate de clauzele prevăzute în contract. În fiecare dintre cazuri comisarii noştri au luat măsuri, iar unde s-a putut sătmărenii şi-au recuperat banii, iar agenţia a fost amendată. După înregistrarea ultimelor două reclamaţii, când comisarii s-au deplasat la sediul agenţiei au constatat că aceasta şi-a încetat activitatea şi nu au mai avut ce să verifice şi cu cine să discute”, a declarat Valentin Breban, directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Satu Mare.
„Suntem în vacanţă“
Reprezentaţii agenţiei susţin însă sunt victime ale abuzurilor inspectorilor de la Protecţia Consumatorului. „De aproximativ trei săptămâni suntem în vacanţă, iar asta din cauza abuzurilor în serviciu ale inspectorilor OPC. Am avut lună în care patru comisari diferiţi au bătut la uşa naostră cu diferite reclamaţii, ceea ce mi se părea absurd. Aşadar, am intrat în vacanţă pe o perioadă“, a declarat Flaviu Şpan, reprezentantul agenţiei, care spune că în multe cazuri firma a înapoiat oamenilor banii.
„Nu ştim când ne vom întoarce, poate la sfârşitul anului, poate doar în 2011. Cert este că agenţia a făcut o adresă în isntanţă împotriva OPC-ului pentru abuz în serviciu, deoarece nu ni se părea corect modul în care aceştia au acţionat împotriva noastră”, susţine Flaviu Şpan.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite