Satu Mare: Vreţi etnobotanice în oraş? - Dezbatere publică a Primăriei Satu Mare pentru interzicerea magazinelor de vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarii vor să interzică magazinele de vise în apropierea şcolilor
Primarii vor să interzică magazinele de vise în apropierea şcolilor

Până la data de 14.01.2011, ora 15.00 sătmărenii pot depune amendamente, sugestii şi propuneri, privind proiectul de interzicere a comercializării substanţelor etno-botanice în Municipiul Satu Mare. Sătmărenii se pot exprima pe site-ul oficial al Municipiului Satu Mare www.satu-mare.ro, la rubrica ,,Cartea de oaspeţi" sau la Biroul Relaţii cu Cetăţenii şi Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare.

CITEŞTE ŞI Primăriile au declarat război magazinelor de vise

Potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, se interzice comercializarea şi distribuirea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel sau eşantioane ale acestora, denumite generic etnobotanice, altele decât cele al căror regim juridic este reglementat prin legislaţia în vigoare, în următoarele locaţii:
• Pe o raza de 2 km în jurul instituţiilor de invăţământ;
• Pe o raza de 500 metri în jurul staţiilor mijloacelor de transport în comun (inclusiv gări şi autogări), biblioteci si parcuri.

Mai mult, în termen de 5 de zile de la intrarea în vigoare Hotărârii, comercianţii din Municipiul Satu Mare sunt obligaţi să înceteze comercializarea şi distribuirea plantelor şi substanţelor, în caz contrar, vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională cuprinsă între 3000 de lei şi 5000 de lei, iar
în cazul în care faptele comise întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni vor fi sesizate organele de urmărire penală.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite