Satu Mare: Vor stimulente, dar nu şi-au făcut planul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii de la Finanţe şi-au cerut stimulentele în stradă
Angajaţii de la Finanţe şi-au cerut stimulentele în stradă

Angajaţii Direcţiei de Finanţe din Satu Mare, care au protestat zilele trecute, au realizat doar 91 % din planul impus de ANAF. Pentru că nu au depăşiri de plan, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare riscă să rămână fără stimulente.


Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare nu a depăşit planul impus de ANAF în luna septembrie. „Sunt 26 de judeţe care au depăşit planul impus de ANAf. Satu Mare nu se află printre acestea, având un procent de realizare a planului pentru luna septembrie de 91,77 %“, susţine directorul Dan Maier.

El spune că nu se ştie încă dacă la Satu Mare se vor acorda stimulente salariale. „S-a spus că se vor acorda aceste stimulente doar acolo unde sunt depăşiri ale planului, însă rămâne să vedem dacă se modifică sau nu criteriile de performanţă şi cum se va aprecia aceasta. Oricum, sunt situaţii tehnice complicate, specifice judeţului Satu Mare. Nu se poate aprecia performanţa printr-o simplă comparaţie cu alte judeţe. Sperăm totuşi să se acorde aceste stimulente. Până acum au fost de circa un salariu în plus“, mai spune Dan Maier.

«Satu Mare nu se află printre cele 26 de judeţe care şi-au depăşit planul» - Dan Maier, director DGFP Satu Mare

Salariaţii au reluat lucrul

Sindicaliştii, care au protestat în ultimele două zile pentru plata stimulentelor, sunt în expectativă. „Activitatea a fost reluată din această dimineaţă. Potrivit celor decise la nivel naţional, se vor forma comisii din care vor face parte sindicatele şi conducerea instituţiei. Acestea vor analiza performanţele angajaţilor la nivel individual, potrivit unei anumite grile. Nu ştim în momentul de faţă cine, cum şi dacă se vor primi aceste stimulente la Satu Mare“, a declarat Darius Filip, liderul Samfisc Satu Mare.

Potrivit conducerii DGFP, o treime dintre angajaţi lucrează în inspecţie, pentru atragerea de venituri suplimentare, însă mai puţin de 10 % din sumele stabilite în urma inspecţiilor sunt încasate. „Toată lumea a primit câte un salariu în plus din acest fond de stimulente la Satu Mare, de la femeie de serviciu până la şofer. Sunt circa 115 oameni care se ocupă direct de atragerea de sume suplimentare“, mai spune Dan Maier. În total în judeţ lucrează în sistem 460 de angajaţi. Fondul pentru acordarea de stimulente se constituie pentru sumele rezultate din titluri de creanţă executorii, încasate la buget. În luna iulie s-au acordat stimulente în valoare de 585.000 de lei, de care au beneficiat toţi cei 473 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe din judeţ.

Finanţele Locale, stimulate în continuare de Primărie

Angajaţii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale din Primărie beneficiază în continuare de stimulente. 59 de angajaţi au împărţit în septembrie stimulente în valoare de 66.182 de lei. „De aceste stimulente au beneficiat toţi cei 49 de angajaţi ai Direcţiei, dar şi alţi 10 angajaţi din cadrul Primăriei, contabili. Stimulentele reprezintă 15 % din creanţele încasate prin execuare silită. Acestea sunt aprobate de ordonatorul de credite, respectiv de primarul municipiului“, afirmă Angela Lazarovici, şeful Serviciului de Resurse Umane din cadrul Primăriei Satu Mare.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite