Povestea trupei lui Tudor Toduț, sătmăreanul care a făcut senzație la „Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Deac este membru fondator al celei mai noi apariții pe scena muzicală sătmăreană, Kramsel. Solistul trupei este Tudor Toduț, cel care a făcut senzație la cea mai recentă ediție a „Românii au talent”.

Vlad Deac este inițiatorul, la doar 14 ani, a celui mai proaspăt produs muzical de pe piața muzicală clujeană, după ce a studiat chitara timp de câțiva ani. Trupa  hard-rock Kramsel a luat ființă în martie 2010 din joacă, ca un produs „neserios”, fără un solist vocal.

La început au cântat doar piese instrumentale, până să-l descopere pe deja celebrul Tudor Toduț, vocalistul care a făcut senzație la cea mai recentă ediție a showului „Românii au talent”.

Citește și: Tudor Toduț, Jon Bon Jovi de Sătmar

„Cânt la chitară cam de la 11 ani, însă am început să iau muzica în serios cam de la 13. De aici și dorința de a-mi face o trupă. La început a fost o trupă mai mult de începători, iar în iulie anul trecut l-am cunoscut pe Tudor. De atunci am luat lucrurile mai în serios”, povestește Vlad.

Trupă, după modelului tatălui

Zis și făcut. Pe lângă Tudor, Vlad și-a adunat și ceilalți prieteni care studiau un instrument, dând naștere la varianta în minuatură a trupei No Comment, din care fac parte atât tatăl lui, chitaristul Mircea Deac, director al Școlii de Artă Satu Mare, cât și clăparul Bogdan Mândruț.  „Tații noștri cântă împreună. E varianta mai mică, dar mult mai heavy a trupei  No Comment”, se amuză Vlad.

Primul concert al rockerilor, în septembrie 2010, a fost o mare încercare pentru ei, fiind aleși să cânte în deschiderea mult mai celebrilor muzicieni din trupa Compact. Le-au tremurat picioarele, însă susțin că a fost o experiență din care au avut multe de învățat. „Am cam avut emoții și nu ne-am mișcat deloc pe scenă când am văzut toți oamenii ăia. A fost e experiență faină. A ieșit bine până la urmă”, povestește chitaristul.

De atunci au urmat o serie de concerte în localurile de muzică live din oraș, făcându-și cu pași mici loc în rândul trupelor de profil déjà consacrate în Satu-Mare.

„Românii au talent” i-a făcut mai cunoscuți

Cei șase membrii ai trupei hard-rock Kramsel, Turdor Toduț (voce), Vlad Deac (chitară solo), Cezar Moldovan (chitară ritmică), Ionuț Șereș (bass), Bogdan Mândruț (clape) și Kolcsey Tamas (tobe) repetă săptămânal, într-o mică sală a Școlii de Arte din Satu-Mare.

Speră, însă, că trupa lor va avea un boom după ce solistul Kramsel a impresionat atât juriul, cât și publicul celui mai popular show de televiziune din ultimii 10 ani în România, „Românii au talent”.

„Parcă suntem puțin mai cunoscuți acum. Faptul că Tudor a apărut la televizor e posibil să ne ajute. Deja începe să ne cunoască lumea și datorită concertelor. E un mare avantaj, vă dați seama. Înainte nu aveam deloc solist, iar acum avem, însă nu orice fel de vocalist, ci unul extrem de talentat. Deocamdată avem în repertoriu coveruri, însă dorim să ne apucăm să lucrăm și la câteva piese proprii. ”, a conchis Vlad Deac, liderul trupei Kramsel.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite