Satu Mare: Utilaje agricole de mare tonaj, furate din străinătate, descoperite la o fermă agricolă din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea procurorului DIICOT-Structura Centrală, au descoperit, ieri, la o fermă agricolă din Satu Mare două utilaje de mare tonaj care figurează ca fiind furate din state ale UE. Valoarea utilajelor se ridică la 170.000 de euro.

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul IJPF Maramureş, ieri, a fost organizată, sub coordonarea procurorului DIICOT- Structura Centrală, o acţiune în vederea depistării multor utilaje suspecte a fi furate din străinătate.

Astfel, poliţiştii de frontieră au identificat la o fermă agricolă din Satu Mare două tractoare marca Same şi New Holand despre care se deţin date şi informaţii că sunt furate din state ale Uniunii Europene. Cele două tractoare aparțin lui I.F. susține că le-a cumpărat de la doi cetățeni italieni. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că seriile utilajelor de șasiu erau șterse, acestea fiind reclamate ca fiind furate din Italia. Utilajele au fost comercializate în România de către membrii unei grupări infracţionale formată din cetăţeni români şi străini.

Polițiștii au întocmit o lucrare penală pentru infracțiuni de complicitate la furt şi fals material în înscrisuri oficiale, iar utilajele, au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor care sunt continuate de către DIICOT- Structura Centrală şi lucrători delegați din cadrul IJPF Maramureș pentru identificarea persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite