Satu Mare: Un milion de stele pentru solidaritate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Caritas Satu Mare aşteaptă ca sute de sătmăreni şi careieni să aprindă lumânări în cadrul campaniei naţionale de ajutorare a persoanelor defavorizate.

Pentru al doilea an consecutiv sătmărenii sunt aşteptaţi să se alăture campaniei naţionale „Un milion de stele pentru solidaritate”, organizată de asociaţia Caritas.
Campania va avea loc sâmbătă, de la ora 17.00, în Satu Mare, pe Aleea Corneliu Coposu, şi la Carei, în faţa Monumentului Ostaşului Român.
Lumânări în 21 de oraşe româneşti
Acţiunea a fost organizată pentru prima oară în Franţa în anul 1998. România s-a alăturat campaniei anul trecut. Mâine, acţiunea va avea loc în 21 de oraşe simultan, printre care două din judeţul nostru: Satu Mare şi Carei.
Campania şi-a propus să sensibilizeze românii faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie. „Prin campania ”Un million de stele” ne asociem acţiunilor organizate în întreaga Europă, menite să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Această acţiune constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială“, declară Fazekas Csilla, purtătorul de cuvânt al organizaţiei Caritas Satu Mare.
Sunt aşteptaţi sute de sătmăreni
La acţiunea de sâmbătă după-amiaza sunt aşteptaţi sute de sătmăreni şi careieni. „Sâmbătă aşteptăm sătmărenii în număr cât mai mare să se alăture campaniei şi să aprindă câte o lumânare pentru persoanele care se confruntă cu dificultăţi. Lumânările pot fi procurate şi de la faţa locului, în schimbul unei donaţii pentru aceste persoane”, mai spune purtătorul de cuvânt al organizaţiei Caritas.
Din banii strânşi din donaţii vor fi ajutate mai multe persoane din Satu Mare care au o situaţie materială dificilă şi frecventează unul din centrele de ajutor social ale organizaţiei.
„Am fost anul trecut şi mi se pare un gest extraordinar. Aştept să mai aprind o lumânare şi anul acesta, deoarece cred că mult mai mulţi se confruntă cu dificultăţi în 2010 decât anul trecut”, spune studenta Anca Orban. „Din păcate anul trecut nu am fost în ţară când s-a organizat, dar a avut impact în mass-media, ceea cred că e foarte bine. Anul acesta cu siguranţă voi fi printre primii care aprind o rază de lumină pentru nevoiaşi”, susţine eleva Mihaela Gorgan.
21 de oraşe din România vor găzdui sâmbătă campania „Un milion de stele pentru solidaritate“.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite