Satu Mare: Un fost portar al spitalului de Contagioase acuză conducerea unităţii că nu i-a plătit peste 300 de ore suplimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase sătmăreni s-au prezentat astăzi la audienţele susţinute de preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad. O asistentă i-a cerut ajutorul pentru a putea pleca la muncă în străinătate iar un fost portar la spitalul de Contagioase s-a plâns că a fost concediat fără să-i fie plătite 300 de ore suplimentare.  

Un fost angajat al Spitalului de Boli Contagioase Satu Mare, Iosif Fogorossi, s-a plâns preşedintelui că a fost concediat, după ce conducerea unităţii a decis reducerea numărului  de paznici de la cinci la trei şi că nu i-au fost plătite peste 300 de ore suplimentare.  „Era unul dintre angajaţii care cumula pensia cu salariul. În plus s-au făcut şi restructurări la unitate“, a precizat Csehi Arpad.

Anamaria Kovacs, asistentă medicală la Spitalul Judeţean Satu Mare, vrea să plece la muncă în străinătate însă pentru a nu îşi pierde locul de muncă din ţară a solicitat conducerii spitalului un concediu fără plată pe o perioadă de un an. Legea prevede că perioada maximă pentru care se poate acorda concediu fără plată este de doar trei luni, după care trebuie prezentat un contract de muncă cu angajatorul din străinătate. Asistenta a cerut ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare pentru a putea trimite prin fax contractul de muncă şi a nu mai fi nevoită să revină în ţară. În urma discuţiilor purtate cu directorul de  îngrijiri medicale, Gabriela Opriş, conducerea spitalului a acceptat să primească pe fax sau prin poştă contractul de muncă al asistentei.

O femeie din satul Ser l-a reclamat pe primar că nu a făcut nimic pentru a împiedica apa pluvială să-I mai curgă prin curte, asta deşi primarul Aurel Bojan, i-a promis personal preşedintelui Csehi că va efectua lucrările de drenaj necesare.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite