Satu Mare: Trei zile de festival în Grădina Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Romei găzduieşte în acest sfârşit de săptămână cea de-a noua ediţie a Zilelor Culturale Partium, un festival de tradiţii maghiare. Timp de trei zile, sătmărenii vor avea parte de programe pentru toate vârstele, de la karaoke şi târg meşteşugăresc, până la jocuri şi concursuri pentru copii şi până la concerte.

Vedetele acestei ediţii sunt celebrul solist Charlie din Ungaria şi actorul-solist Földes László, alias HoBo, care a pregătit pentru sătmăreni două spectacole. Nu vor lipsi nici concursul de gătit bogracs, jocurile pentru cei mici, concertele în aer liber şi concursurile de karaoke pentru amatori.
Karaoke şi târg meşteşugăresc
Zilele Partium au debutat aseară cu recitalul de poezii susţinut de actorul maghiar Földes László la Teatrul de Nord. Acelaşi presonaj va cânta în această seară în formula HoBo blues band pe scena din Grădina Romei de la ora 20.00. După concert este programat un bal stradal cu formaţia Retro Mania, de la ora 22.00. Tot astăzi a început târgul meşteşugăresc. Concursul de karaoke care se desfăşoară în cortul mare, astăzi, de la ora 21.00, le oferă sătmărenilor şansa îşi demonstreze talentul şi să câştige numeroase premii.
Expozii, târguri şi jocuri
Sâmbătă, programul Zilelor Partium începe la ora 11.00 şi se termină după miezul nopţii. În Grădina Romei vor fi organizate în paralel mai multe expoziţii şi târguri, cum ar fi expoziţia de fotografii „Satu Mare prin ochii mei”, cu poze ale sătmărenilor, târgul popular meşteşugăresc cu vânzare, o expoziţie cu degustare a produselor fabricate în Satu Mare, obişnuitul campionat de şah şi programe pentru copii: cercuri de dans, pictură pe faţă şi concurs de desene pe asfalt. Sâmbătă seara, pe scena mare vor avea loc concertele artiştilor Bródy János din Ungaria, 4Ever din Satu Mare şi Limes din Ungaria.
Duminică, în ultima zi a evenmentului, vor continua expoziţiile şi târgurile din Grădina Romei, în timp ce pe scena mare vor avea loc concerte de muzică populară. Tot aici va fi prezentat un spectacol de teatru în aer liber cu actori sătmăreni, o parodie cu actorul Ihos József şi un concert pentru tineret cu Varga Feri și Balássy Betti. De la ora 21.30, Charlie va cânta în închiderea evenimentului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite