ŞOCANT: Un bărbat din Carei a murit muşcat de trei câini Rottweiler

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebestyen Alexandru de 56 de ani din Carei a murit astăzi la Spitalul din localitate, unde a fost transportat după ce fost sfârtecat de câini. Familia bărbatului spune că acesta şi-a vândut casa şi a încheiat un contract de întreţinere cu proprietarii câinilor care îl ţineau pe post de slugă în curtea casei. Este vorba de trei câini din rasa Rottweiler.

Sebestyen Alexandru de 56 de ani din municipiul Carei a fost găsit în această dimineaţă inconştient în curtea casei lui Victor Petrenciuc şi a concubinei acestuia. Conform spuselor reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, bărbatul locuia fără forme legale în casa proprietarului. „Din primele verificări reiese că victima locuia împreună cu proprietarul casei şi a câinilor, având sarcina de a le purta grijă animalelor. Noi am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Municipal Carei despre faptul că un bărbat a decedat după ce a fost transportat la spital cu multiple muşcături de  câini”, spune Ana Lăpuşte Mălăescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

image

Cadrele medicale de pe ambulanţă spun că bărbatul nu prezenta doar muşcături de câini ci şi un traumatism cranio-cerebral. „Am fost anunţaţi printr-un apel unic de urgenţă 112 despre cazul unui bărbat care prezenta traumatism cranio-cerebral şi multiple muşcături de câini. Urma să transportăm bărbatul de la Spitalul Municipal Carei la Spitalul de urgenţă Satu Mare, însă acest transport nu s-a mai putut realiza deoarece bărbatul a decedat în jurul orei 12.45”, spune Crina Moisa, asistentă în cadrul Serviciului de Ambulanţă Satu Mare, staţia din Carei.

image

Şi-a vândut casa şi le-a dat banii vecinilor care l-au ţinut închis în curte
Singurele rude ale bărbatului decedat sunt fratele, care lucrează pe TIR şi e plecat des în străinătate, respectiv soţia şi fiica acestuia. Familia spune că victima locuia de circa doi ani în casa lui Petrenciuc, fiind într-un fel sluga acestuia. „În vară se împlinesc doi ani de când cumnatul meu şi-a vândut casa din vecinătatea acestui domn Petrenciuc şi a încheiat un contract de întreţinere cu el. A dat casa cu 8.000 de euro, însă din acei bani nu a văzut niciun leu. În schimb, acel bărbat şi-a achitat toate datoriile şi şi-a cumpărat un BMW. Pur şi simplu l-au nimicit pe cumnatul meu. S-a mutat la ei şi stătea închis în curte. Noi de doi ani nu l-am mai văzut. Era ca o slugă. Făcea curat, dădea de mâncare la animale şi stătea înfometat toată ziua”, spune Sebestyen Maria, de 43 de ani, cumnata decedatului.

image

„Ultima oară l-am zărit vara trecută când mătura în faţa casei. Era slăbit rău de tot. Noi nu mai aveam ce face. Dacă el a ales să-şi vândă casa la străini în loc să fi fost alături de fratele său, soţul meu, noi nu ne-am mai dat interesul. Ce puteam face? Ne-au interzis pur şi simplu să-l vedem, iar el nu mai asculta de nimeni”, mai spune femeia.

image

Cel mai bun prieten nu crede că a fost omorât de câini
Potrivit celui mai bun prieten al victimei, Pocsi Jozsef, bărbatul stătea izolat de lume. De săptămâna trecută nici el nu mai avea acces la Alexandru, deşi înainte zilnic se vedeau. „Am fost la el de mai multe ori dar nu m-au mai lăsat să-l văd. I-am dus de două ori banane şi nu m-au lăsat să intru la el şi nici nu au vrut să-l scoată afară din casă”, spune bărbatul.
Acesta mai spune că nu crede că prietenul său a murit muşcat de câini, mai ales că el era cel care-i îngrijea de doi ani, de când erau pui.
Vecinii nu ştiu nimic de decesul lui Sebestyen Alexandru. Despre câini spun că erau agresivi, însă nu erau lăsaţi liberi pe străzi. Mai mult de atât, în mare parte din timp erau legaţi în curte.

image

Proprietarii câinilor sunt cercetaţi pentru omor din culpă
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz, întocmind acte premergătoare începerii urmăriii penale a proprietarului câinilor , pentru omor din culpă. Cazul va fi instrumentat de procurorii din Carei.
„Deocamdată cazul nu a ajuns la noi, însă cel mai probabil luni vom prelua dosarul şi vom începe urmărirea penală”, spune prim-procurorul Voicu Bara, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei.
Dacă proprietarii animalelor vor fi găsiţi vinovaţi de cele întâmplate, ei riscă închisoare de la doi la şapte ani, conform Codului Penal. Membrii familie  Petrenciuc au refuzat să facă orice fel de declaraţii. Familia deţine un bar, ca anexă a locuinţei lor, şi  o alimentară pe aceeaşi stradă.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite