Satu Mare: Transurban scumpeşte biletele şi abonamentele,din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 15 august călătorim şi mai scump. Dacă din 1 iulie preţurile bieltelor şi abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun s-au scumpit cu câte 10 bani/bilet, respectiv 2 lei/abonament, din 15 august au loc alte măriri de taxe.

Transurban SA scumpeşte preţul biltelor şi  abonamentelor conform noii hotărâri al Consiliului Local Satu Mare, aprobat luni, 19 iulie. Astfel, dacă până la sfârşitul lunii iunie, preţul unui bilet era de 1,8 lei, iar din 1 iulie 1,9 lei, din 15 august acesta va fi de 2 lei/bilet/călătorie. În ceea ce priveşte biletele pentru pensionari, ce au reducere de 50%, preţul acestuia a fost 80 bani înainte de prima scumpire, 90 de bani după 1 iulie şi va fi 1 leu din 15 august.
Aceleaşi scumpiri se aplică şi la abonamente, care înainte de 1 iulie erau 54 lei pe o linie pentru o lună şi 27 de lei pe o linie valabil 15 zile, 56 respectiv 29 lei după 1 iulie, iar din 15 august nu vor mai exista abonamente valabile pentru o singură linie, ci doar pe raza întregului municipiu, preţul căruia va fi de 65 de lei, obligând astfel călătorii să-şi facă abonamente pe tot oraşul, chiar dacă foarte mulţi sunt nevoiţi să-şi achiziţioneze abonamente pe o linie din cauza serviciului. Acelaşi tip de abonament va fi 33 de lei pentru 15 zile. Abonamentele pentru elevii cu domiciliul în Satu Mare, abonament valabil pe raza municipiului, va fi de 33 de lei. Toate abonamentele vor fi valabile doar însoţite de tichete eliberate de Transurban SA.
În ceea ce priveşte noutăţile, Transurban SA introduce şi bilete valabile 24 de ore pe orice mijloc de transport în comun cu circulaţie pe raza municipiului, ce va avea o taxă de 5 lei. Totodată, cei care călătoresc fără bilete şi sunt surprinşi de controlori ai Transurban, vor fi nevoiţi să achite preţul de suprataxă, constând într-un bilet în valoare de 15 lei.
Cei care şi-au achiziţionat bilete/abonamente la preţ vechi, le pot utiliza până cel mult la sfârşitul lunii august, scumpirile fiind valabile din 15 august.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite