Satu Mare: Ţigări artizanale şi tutun confiscate la Petea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ zece kilograme de tutun şi sute de foi pentru ţigări fără documente de provenienţă au confiscat, ieri, poliţiştii de frontieră de la Petea dintr-o maşină  cu numere de Ungaria ce aparţinea unui sătmărean. 

Autoutilitara era condusă de către Liviu G. de 33 de ani care era însoţit de Sandor V. de 20 de ani. La controlul de rutină a maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit în roata de rezervă şi în compartimentul motor 20 de pungi din plastic, transparente, neinscripţionate, pline cu tutun cu o greutate de 10 kg. D asemenea, în maşină au mai fost găsite patru cutii ce conţineau câte 200 de foi pentru ţigarete marca Golden Gate. În aceste cutii s-au găsit 600 de ţigarete confecţionate artisanal de provenienţă maghiară, fără timbru fiscal, iar într-o cutie se aflau foi pentru ţigări.

Tutun cumpărat dintr-un magazin din Mateszalka

Toate aceste patru cutii aparţineau şoferului. Şandor V. a declarat poliţiştilor că tutunul l-a cumpărat de la un magazin din Mateszalka contra sumei de 40.000 forinți, dar nu a primit bon de casă.

Pe numele acestuia au fost întocmit dosar penal pentru deținere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Întreaga cantitate de tutun şi foile de ţigarete au fost ridicate de către inspectorii vamali în vederea continuării cercetărilor. Şoferul a primit o amendă de  20.000 de lei iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite