Satu Mare: 10 septembrie, termenul limită de igienizare şi ecologizare a zonei Ostrovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au termen de igienizare şi ecologizare a zonei Ostrovului până pe data de 10 septembrie. Împreună cu Florisal, societatea de salubrizare din oraş, Agenţia pentru Protecţia Mediului va desfăşura o amplă acţiune de curăţenie a zonei pentru a-I scăpa pe locatarii din zonă de mirosul înţepător de amoniac provenit de la la gunoaiele aruncate în faţa blocurilor şi de la dejecţiile umane.

„Peste 2 sau 3 zile vom începe efectiv să curăţim zona de gunoaie însă mi-e teamă că după ce vom încheia toată acţiunea, problema gunoaielor aruncate în faţa blocurilor va fi reluată. E un complex de probleme acolo “, a declarat Istvan Dorca, seful serviciului de protecţie a mediului din cadrul primăriei.

Poluare cu amoniac

Potrivit măsurătorilor a calităţii aerului efectuate în zonă de către Protecţia Mediului, concentraţia de amoniac în aer este mai mare de trei ori faţă limita admisă. „Cantitatea de amoniac înregistrată este de  0,968 mg/mc faţă de 0,3 mg/mc valoarea admisă la indicatorul de calitate. Am măsurat calitatea aerului din zonă după ce peste 100 de locatari au semnat şi trimis o petiţie către prefectura Satu Mare reclamând mirosul înţepător.  Mirosul puternic de amoniac se datorează în cea mai mare parte dejecţiilor umane dar şi a gunoaielor, zona fiind considerată un focar de infecţie “, a declarat Elisabeta Bekesi, directorul APM Satu Mare.

 

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite