Satu Mare: Târg de adopții pentru căței

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de căței vor fi oferiți spre adopție iubitorilor de animale în cadrul unui târg specializat, ajuns la a opta ediţie. Târgul va avea loc duminică de la ora 13.00 pe platoul din fața Casei de Cultură.

Aproximativ 20 de căței vor fi oferiți spre adopție la târgul organizat duminică, 15 mai, de Asociația FreeLife, singura din Satu Mare care luptă pentru reducerea numărului de animale fără stăpân prin sterilizare și intermedierea de adoptii. Târgul va începe la ora 13.00 pe platoul din fața Casei de Cultură.
„Media de adopții la târgurile organizate până acum, în jur de 8, a fost de 10-12 câini, dar și pisicuțe, însă am dat spre adopție și în afara acestor târguri. La ediția de duminică vom avea mai mulți cățeluși, deoarece nu am reușit să punem în aplicare mai repede planul de sterilizare a maidanezilor, iar acești căței au doar câteva săptămâni“, a declarat actrița Carmen Frățilă, secretarul asociației.

Animalele sunt vaccinate și deparazitate
Înainte să fie dați spre adopție, toți câţeii și pisicuțele au beneficiat de vaccinare şi deparazitare. „Totul se face gratuit. Membrii asociației lucrează voluntar, iar cheltuielile cu tratamentele sunt suportate de către asociație“, a mai precizat Carmen Frățilă.

Conducerea asociației speră ca la începutul lunii viitoare să inaugureze Centrul de sterilizare a câinilor, care se amenajează în incinta fostei uzine de apă. „Sperăm ca la începutul lunii viitoare să demarăm programul de sterilizare a maidanezilor iar încet, încet să putem steriliza, contra cost, și câinii care au stăpâni. Medicii vor lucra voluntar o perioadă de timp. Câinii vor fi sterilizați, crotaliați și vor primi cip-uri pentru a putea fi monitorizați“, a mai precizat secretarul asociației.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite