Satu Mare: Sport - Vâslesc pe Someş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursurile de caiac-canoe de la Clubul Unio sunt gratuite. Zeci de tineri sătmăreni se antrenează zilnic pe Someş.

Echipele de caiac-canoe ale Clubului Unio din Satu Mare se antrenează zilnic pe Someş. „Acest sport se practică de zeci de ani la Satu Mare, iar în zilele noastre reprezintă o alternativă pentru tinerii care iubesc apa şi natura. Avem zilnic antrenamente. Doar vremea rece şi ploile abundente ne opresc din vâslit. O zi începută cu barca îşi oferă tonus şi vitalitate pentru restul timpului“ , a declarat Dora Naşelean, antrenoarea clubului.
Sergiu Naghy şi Gabor Csernati formează una dintre echipele clubului. Ei spun că antrenamentele presupun multă atenţie şi îndemânare, abilităţi pe care le dobândeşti în timp. „Ne răsturnam în apă de 13-15 ori pe zi cu barca. Acum se întâmplă mai rar pentru că suntem formaţi“, povesteşte Sergiu, un tânăr de 21 de ani, care practică acest sport de cinci ani. Canoiştii trebuie să dobândească o formă fizică bună ca să poată vâsli împotriva curenţilor.
Ştefan Pop are 18 ani şi a moştenit pasiunea pentru caiac de la tatăl său. „Mergeam cu tata la antrenamente şi mi-a plăcut atât de mult încât am urmat şi eu acest sport. Până în prezent am fost la concursuri la Hunedoara şi la Piteşti“, a spus Ştefan. Tinerii canoişti se pregătesc acum pentru concursul din 25 septembrie care se va desfăşura pe lacul de la Firiza. Antrenamentele se desfăşoară gratuit la baza nautică din spatele Ştrandului termal, lângă terenurile de tenis. De-a lungul celor peste 30 de ani de antrenorat, Dora Naşelean a obţinut cu lotul de caiac-canoe sătmărean, 45 de medalii la concursuri, dintre care 15 de aur şi 15 de argint.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite