Satu Mare: Șofer de TIR, suspect de gripă porcină. Acesta este internat la Terapie Intensivă.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii sătmăreni sunt pentru a doua oară în alertă de suspiciune de gripă porcină după ce un șofer de TIR de 36 de ani, recent întors din străinătate a fost internat în stare gravă în spital cu simptome ale virusului AH1N1.

Acesta este al doilea caz de suspiciune de gripă porcină înregistrat la Satu Mare în decurs de două săptămâni. „Bărbatul a intrat în țară în data de 21 ianuarie pe la Timișoara. S-a simțit rău și a mers acolo la un medic. Avea febră și tușea iar medicul i-a prescris tratament antiviral. În seara zilei de 23 ianuarie, în jurul orei 22.00, bărbatul s-a prezentat la urgență iar medicii l-au diagnosticat cu pneumonie. Starea acestuia s-a agravat ieri fiind internat la Terapie Intensivă“, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.  Medicii din cadrul DSP i-au recoltat bărbatului probe biologice de sânge pe care le-au  trimimis la Institutul Cantacuzino din București pentru analize. „Mâine sperăm să avem rezultatele analizelor“, a mai spus Constantin Demian. 

Măsuri
Conducerea spitalului județean a luat o serie de măsuri pentru a evita răspândirea bolilor. Programul de vizită a fost restricționat iar accesul în spital a vizitatorilor a fost redus. „Aparținătorii să nu vină în numar mare în vizită. Accesul aceastora este redus la una sau două persoane. Avem permanență la porți iar la intrarea în spital fiecare persoană primește o mască și o pereche de botoșei pe care îi va arunca la ieșirea din spital în pubela instalată în casa scărilor“, a mai declarat Adrian Marc. 
Tânăra de 24 de ani, prima persoană suspectată de gripă porcină la Satu Mare, se simte mai bine. Ea a fost detubată iar diagnosticul final al medicilor a rămas de bronhopneumonie. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite