Satu Mare: Şi-au vizitat părinţii după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Poci a petrecut două ore alături de familia lui
Vasile Poci a petrecut două ore alături de familia lui

Patru familii au fost astăzi în vizită la Penitenciarul Satu Mare la patru persoane private de libertate. Scopul acţiunii a fost aproperea copiilor de taţii lor, respectiv încurajarea păstrării unei legături cât mai strânse între familii.

Acţiunea de întregire a familiilor pentru o scurtă perioadă de timp a fost organizată de Penitenciarul Satu Mare în colaborare cu Organizaţia Caritas Satu Mare cu scopul de a menţine legătura strânsă între aceste familii.
„Încercăm să organizăm cât mai multe astfel de reuniuni de familie pentru acele persoane private de libertate, care au dat dovadă de comportament social adecvat”, spune Iulia Stoica, asistent social în cadrul Penitenciarului Satu Mare.
Cei patru deţinuţi, cu toţii fiind condamnaţi definitiv, şi-au revăzut astăzi familiile pentru o perioadă de două ore, o perioadă scurtă, însă cu atât mai importantă pentru ei.
„Mă bucur enorm să-mi revăd familia. De fiecare dată e o bucurie când vin la mine, chiar dacă doar pentru câteva minute sau ore”, spune Vasile Poci, deţinut.
Tânărul a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul fără permis, urmând ca în aprilie 2011 să fie eliberat.
„Avem doi copii, cel mic, de 6 luni, fiind născut când soţul meu era deja după gratii. Încercăm să păstrăm legătura pe cât se poate de mult şi să-l vizităm ori de câte ori avem posibilitatea. Abia aştept să vină acasă”, spune Ramona Băbaşu, soţia bărbatului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite