Satu Mare: Și-a dat foc la butelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 80 de ani din localitatea Dobra, județul Satu Mare se zbate între viață și moarte după ce ieri a fost victima unei explozii.  A vrut să facă un bine vecinei, însă a ajuns imobilizat pe patul de spital. Balog Janos, de 80 de ani a schimbat ieri butelia de la aragaz, iar pentru a verifica dacă nu iese gazul, a folosit un chibrit aprins.

Bărbatul de 65 de ani se află înternat în spital, medicii fiind destul de rezervați în ceea ce privește șansele lui de supraviețuire.
„Are arsuri de gradul II, III și IV pe suprafața corpului. Cele de gradul IV, cele mai profunde se extind pe o suprafață de 30% din suprafața corpului. Dată fiind vârsta înaintată, problemele cardiace pe care le are, șansele lui de supraviețuire sunt minime“, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare.

Ajutat de consăteni

Imediat după producerea exploziei, sătenii și familia bătrânului i-au sărit în ajutor. „Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu, deci nu sunt pagube materiale. După producerea nenorocirii, bărbatul a fost transportat de fiu și consăteni pentru a ajunge cât mai repede la medicul de familie, în localitatea Acâș. De  acolo a fost dusde urgență cu ambulanța“, a spus Ioan Chiorean, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Supur. „În momentul în care l-am preluat, avea arsuri pe 65% din suprafața corpului“, a declarat Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mate.
Acesta a mai spus că nu-și poate închipui ce a fost în mintea bărbatului în momentul în care a aprins chibritul pentru a verifica butelia. „Așa ceva nu se face. Am stat și am discutat cu mai multe persoane și nu putem să înțelegem ce a fost în mintea lui. Cea mai bună și singura variantă care nu implică niciun pericol este folosirea apei în combinație cu săpunul. Așa se verifică o butelie“, a spus Ioan Chiorean.

Sub efectul sedativelor

În momentul de față, bărbatul nu poate comunica, el aflându-se sub efectul sedativelor. „Starea lui este foarte gravă, nu se poate vorbi cu el. Rănile sunt atât de profunde încât are nevoie de sedative și morfină pentru a putea suporta durerile“, a mai declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite