Satu Mare: Serviciul de Evidenţă a Persoanelor nu mai eliberează buletine în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de evidenţă a persoanelor din cadrul Primăriei Satu Mare suspendă eliberarea în regim de urgenţă (24 ore) a cărţilor de identitate. Măsura a fost luată după ce Prefectura Satu Mare a atacat în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local (CL) privind taxa.

De astăzi sătmărenii nu mai pot solicita eliberarea în regim de 24 de ore a cărţilor de identitate, iar asta datorită Prefecturii Satu Mare care a atacat în contencios adminsitrativ Hotărârea CL prin care se stabilea taxa de urgenţă aplicabilă pentru cei care solicitau eliberarea cărţii de identitate în regim de urgenţă.
În aceste condiţii Hotărârea Consiliului Local se suspendă automat până la soluţionarea prin sentinţă definitivă de către instanţă a plângerii. Conducerea serviciului menţionează că documentele de identitate se vor elibera în continuare în acelaşi termen redus de 7 zile faţă de cele 30 prevăzute de lege. Cetăţenii aflaţi în vizită acasă cu ocazia sărbătorilor de paşte nu pot beneficia de eliberarea acestor documente în termen mai scurt, procesarea actelor în afara ordinii de înregistrare neavând un temei legal.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite