Satu Mare: Şeful de la Ambulanţă are gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francisc Pataki este internat la Terapie Intensivă, iar starea sa de sănătate este stabilă. Rezultatele analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino au fost făcute publice ieri de către DSP.   


Starea de sănătate a medicului este stabilă. Acesta este internat pe secţia de Terapie Intensivă unde primeşte tratamentul adecvat. Potrivit informaţiilor apărute în presa locală de dimineaţă, cel de-al treilea caz de gripă porcină înregistrat anul acesta la Satu Mare s-a confirmat la medicul Francisc Pataki (57 ani), şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Acesta a fost internat în spital în 7 februarie, după ce a stat mai multe zile internat la Cluj, cu pancreatită. La revenirea în Satu Mare a făcut pneumonie fiind internat în spital pentru tratament şi recoltare de probe biologice care au fost trimise la laboratorul Institutului Cantacuzino pentru analize. Comunicatul spitalului judeţean transmis presei arăta că la internare medicul prezenta suspiciunea de infestare cu AH1N1. „Probabil sistemul imunitar fiindu-i slăbit a contactat rapid virusul. E o formă uşoară de gripă AH1N1“, au afirmat surse medicale care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

Nu se ştie cum a contactat virusul 

Direcţia de Sănătate Publică a primit ieri dimineaţă rezultatele analizelor care au confirmat existenţa virusului. „Pacientul primeşte tratamentul recomandat în astfel de cazuri. Sunt monitorizate şi supravegheate persoanele cu care a intrat în contact. Nu avem un context în care să spunem că a fost în contact cu o persoană dintr-o altă localitate care era bolnavă“, a declarat medicul epidemiolog Lidia Tămaş din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Acesta este cel de-al treilea caz de gripă porcină înregistrat anul acesta la Satu Mare. Medicul a mai precizat că perioada de incubaţie a trecut. Toate persoanele cu care a intrat în contact medicul vor fi monitorizate.

„Nu ştim numărul persoanelor cu care  a intrat în contact persoana bolnavă însă vom urmări numărul acestora şi le vom monitoriza. Pacientul primeşte tratamentul recomandat în astfel de cazuri“, a mai precizat medicul epidemiolog.  Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-auarătat deranjaţi că presa a aflat de suferinţa colegului lor şi au ameninţat că nu vor mai oferi informaţii dacă este făcut public numele bolnavului. Amintim că în urmă cu câteva săptămâni, o fetiţă de un an şi două luni din judeţ a murit după ce a contactat virusul gripei porcine.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite