Satu Mare: Se înfiinţează un centru de criză pentru persoanele adulte cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul a fost discutat în sedinta de Consiliu Judetean
Proiectul a fost discutat în sedinta de Consiliu Judetean

Un centru de criză pentru persoanele adulte cu handicap se va înfiinţa la Satu Mare. Acesta va funcţiona pe strada Depozitelor, numărul 18, şi va avea o capacitate de 10 locuri.

Persoanele adulte cu handicap vor beneficia la acest centru de găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare pe perioadă determinată, maxim un an. Admiterea în Centru se va realiza pe baza unui dosar, întocmit de serviciul social al Administraţiei Publice Locale din localitatea de domiciliu a solicitantului de servicii sociale. “ Tânărul care a dobândit capacitate deplină de exerciţiu şi a beneficiat de o măsură de protecţie specială, dar care nu îşi continuă studiile şi nu are posibilitatea revenirii în propria familie, fiind confruntat cu riscul excluderii sociale, beneficiază, la cerere, pe o perioadă de până la 2 ani, de protecţie specială, în scopul facilitării integrării sale sociale”, a declarat Mariana Dragoş, director adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Satu Mare.

Centrul va fi dotat cu dormitoare separate pentru femei şi bărbaşi, cu baie, hol, cameră de zi, sufragerie/bucătărie şi birou de consiliere.




Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite