Satu Mare: Șase tineri sătmăreni în programul internațional Green Love

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase tineri din Satu Mare au participat la programul internaţional  Youth in Action intitulat „Green Love”, care a vizat problemele de mediu din trei ţări. Tinerii au participat la acest program prin Fundaţia Hans Lindner, parteneră Centrului pentru Informare şi Consiliere a Tinerilor, „Mustarhaz”.

Proiectul s-a desfăşurat în Nyíregyháza în perioada 2 mai – 9 mai şi a fost organizat de către Centrul pentru Informare şi Consiliere a Tinerilor Mustárház, participând tineri din România, Ungaria,  Turcia, cărora li s-au alăturat voluntari din cadrul Serviciului European de Voluntariat din Portugalia, Spania şi Macedonia.

În cadrul proiectului participanţii au prezentat problemele de mediu cu care se confruntă ţările din care provin, managementul deşeurilor şi cum se aplică colectarea selectivă a acestora, au vorbit despre natura şi parcurile naţionale, modul în care ei văd implicarea Uniunii Europene în chestiunile de mediu, acţiunile şi iniţiativele pe care fiecare ţară le întreprinde pentru a proteja mediul.

De asemenea, tinerii au participat şi la teambuildinguri în care au aflat mai multe despre cultura şi tradiţiile fiecărei ţări participante, organizând şi o seară Inter-culturală, fiind prezentate mâncăruri, băuturi şi alte lucruri specifice fiecărei naţiuni.

Programul Tineret în Acţiune  promovează mobilitatea, iniţiativa, schimbul inter-cultural, solidaritatea între tinerii din Europa şi întreaga lume, iar obiectivul principal îl reprezintă implicarea activă a acestora  în toate domeniile vieţii sociale.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite