Satu Mare: S-a lansat campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a lansat campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”
S-a lansat campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”

Omul de afaceri sătmărean Aurel Răcăuţan a lansat astăzi, la nivel naţional, campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, în cadrul căreia invită părinţii şi copiii să renunţe la calculatoare şi televizoare timp de o săptămână.

Sub sloganul „Ştiai că televizorul, prin conţinutul neadecvat pe care îl promovează uneori, poate propaga, în rândul copiilor atitudini antisociale precum dezinhibiţia, desensibilizarea faţă de victime, afectarea operaţionalităţii sistemului cognitiv, învăţarea de tehnici de agresiune?” Aurel Răcăuţan a lansat astăzi campania „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV”, care se va desfăşura simultan în 14 oraşe din ţară.

„Pentru a atrage atenţia părinţilor şi profesorilor asupra acestui fenomen am declarat săptămâna 22 - 28 noiembrie, săptămâna fără televizor în cadrul căreia vom desfăşura diferite activităţi în aer liber şi vom ruga părinţii ca în această perioadă să nu folosească televizoarele şi nici calculatoarele sau dacă o fac să limiteze timpul”, a declarat Aurel Răcăuţan.

Pe parcursul campaniei se vor efectua vizite la muzee, grădini zoologice şi botanice, simpozioane la bibliotecile judeţene cu diferite tematici, în special legate de campanie, ieşiri în parcuri unde se vor organiza concursuri de cros, desen pe asfalt, sărit coarda sau de majorete. Aceste acţiuni vor fi surprinse în imagini şi filmuleţe care, la final, vor participa la un concurs online unde participanţii vor fi premiaţi.

Obiectivele campaniei sunt de a conştientiza părinţii privind pericolul TV şi influenţa negativă a internetului asupra formării copiilor şi regăsirea timpului petrecut în familie.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite